Лампард съгласен да премине в ЛА Галакси

снимка: БТА

Франк Лампард е склонен да продължи кариерата си в американския Лос Анджелис Галакси според високопоставени източници от Челси, на които се позовава авторитетният сайт goal.com.


Отговорът на въпроса „Къде ще играе Лампард през следващия сезон?" не спира да вълнува журналисти и фенове в последните месеци. Както е известно договорът на 34-годишния халф със „сините" изтича в края на сезона. По настоящем той получава 150 000 паунда седмично и ръководството на клуба упорито отказва продължаването на контракта. Това ще сложи край на 12-годишния му звезден престой на „Стамфорд Бридж".


Изданието съобщава, че Манчестър Юнайтед и Арсенал следят внимателно ситуацията около живата легенда на Челси, но засега фаворит за подписа му изглежда клубът от Лос Анджелис. Сайтът припомня, че Лампард наскоро отхвърли предложението на Евертън за 3-годишен контракт с клуба.


Отборът на ЛА Галакси, който спечели титлата в последното издание на МЛС, отчаяно се нуждае от голяма звезда, която да замени напусналия през декември Дейвид Бекъм.

 

Изглежда, че Лампард е идеалният човек в тази ситуация и американците са готови да изпълнят всички условия на играча, за да го имат в състава си през следващия сезон.


Самият футболист, който наскоро стана вторият най-добър голмайстор на „сините" за всички времена, е свободен да преговаря за нов договор от януари и е готов да поеме към САЩ след края на настоящата кампания. Лампард показа интерес към преминаване в МЛС още по време на презокеанското турне на Челси миналoтото лято, но изчакваше първо офертата на клуба за удължаване на престоя му на „Стамфорд Бридж".


„Не съм сигурен. Имам още година от договора си с Челси и ни очаква дълъг сезон, включващ Супер Купата и Световното Клубно Първенство през декември. Сега е ред на Челси да преговаря с мен за бъдещето ми. Ще го обсъдя с тях. В момента не бих отхвърлил нито една възможност.", казва Лампард, цитиран от goal.com.