ФА и полицията разследват случая с Рио (ВИДЕО и СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА

Полицията в Манчестър и английската ФА ще разследват инцидента с Рио Фърдинанд, който беше замерян с различни предмети (най-вече стотинки) при победния гол на Робин Ван Перси в кървавото градско дерби.

 

Защитникът си навлече гнева на феновете, след като отиде пред трибуната с феновете на Сити и показа огромната си радост. Резултатът - разкървавена вежда на бившия английски национал, който се размина с по-тежки последствия.

 

"Разочароващо е, че след такъв велик двубой, който е реклама на английския футбол, трябва да говорим за това. Ще работим с клубовете и с полицията, за да разпознаем виновника за инцидента, а освен това ще подкрепим възможно най-жестоките наказания за човек - включително и доживотно изхвърляне от футболните стадиони", сподели говорител на асоциацията.

 

"Футболът в тази страна бележи голям прогрес през последните десетилетия. Въпреки това, трябва да поддържаме определено ниво на безопасност на стадионите и трябва да изолираме и идентифицираме хората, като ги накажем с определените санкции".

 

От полицията също са запознати със случая, като вече се прави обширно разследване. Освен това оповестиха, че има задържан още на стадиона заради "подозрения за обиди на расистка основа".

 

Видео може да видите под статията, а снимките разгледайте в нашата галерия.

 

 


Rio Ferdinand struck by two-pence coin as Man...by kofiswag