Челси отмъсти на Манчестър Юнайтед в трилър с 9 гола (ВИДЕО)

снимка: БТА

Челси стигна до своето отмъщение срещу Манчестър Юнайтед, след като във феноменален двубой от 4-ия кръг за Купата на лигата "сините" стигнаха до успех с 5:4 след продължения, като по този начин си върнаха на „червените дяволи" за скандалната загуба в неделя вечер.

 

В 22-ата минута Гигс даде аванс на гостите, но Давид Луис от дузпа възстанови равенството 9 минути по-късно. В 43-ата Ернандес отново бе герой за своите, правейки резултата 1:2, но в 52-ата Кейхил изравни. 6 минути по-късно Нани вкара за 2:3, но в 93-ата минута Рамирес бе повален, съдията отсъди дузпа, а Азар прати мача в продължения.

 

В тях паднаха нови три гола, като Стъридж (98) и Рамирес (116) бяха точни за Челси, а Гигс в 120-ата оформи крайното 5:4, което класира отборът на Роберто Ди Матео напред. Двубоят беше достоен противник на срещата между Рединг и Арсенал, завършила 5:7 в полза на "артилеристите".

 

В другите мачове Норич и Суонси продължават напред в турнира, след като изненадващо елиминираха съответно Тотнъм и носителя на Купата на лигата Ливърпул.

 

Двамата мениджъри направиха доста промени по стартовите си 11 за разлика от срещата за първенство, но от самото начало и двете селекции предложиха много емоции на феновете.

 

Пред двете врати се заредиха пропуски, но в 22-ата минута Челси допусна фрапантна грешка - Чех подаде на Ориол Ромеу пред наказателното поле, но испанецът беше затиснат от трима играчи, които му отнеха топката, а Андерсон пусна към Гигс, който реализира за 0:1.

 

"Сините" натиснаха и това доведе до 30-ата минута, когато Моузес беше препънат в пеналта от Алекс Бътнър и съдията отсъди дузпа - зад топката застана Давид Луис и резултатът беше изравнен, въпрекуи че Линдегаард докосна топката - 1:1.

 

В края на полувремето бразилският национал реши да играе сам през центъра и топката му беше отнета. Тя беше пусната в коридор към Ернандес, който добре се освободи от защитата и остана сам срещу Чех, отбелязвайки за 1:2.

 

Втората част започна с натиск на Челси, който доведе до ранно попадение - само 7 минути след подновяването на играта Кейхил с глава стреля във вратата, а Рафаел успя да избие. Топката обаче беше преминала линията и съдията зачете попадението - 2:2 на "Стамфорд Бридж".

 

В 58-ата минута удари часът на позабравения Нани, който намери свободно пространство в наказателното поле и със силен удар прониза Чех и донесе аванс на своя тим за трети път в срещата.

 

До края на срещата Челси натисна силно своя противник, но Аспиликуета, Мата и Азар се отчетоха с пропуски, а в 76-ата минута дойде нов скандален момент, подобен на тези в предишната среща - Мата проби в наказателното поле и опита удар, който рикошира очевидно в ръката на Кийн, но съдията реши, че няма основание да отсъди дузпа.

 

В заключителните минути Линдегаард се превърна в герой за своите, спасявайки силни удари на Оскар и Моузес. Тогава дойде и 93-ата минута, като в последната възможна секунда топката стигна до непокрития Рамирес в наказателното поле и в опита си да спре бразилеца Лутън го препъна - нова дузпа за Челси, която Азар реализира хладнокръвно - 3:3 и продължения на "Стамфорд Бридж".

 

В продълженията Челси продължи да бъде по-добрият отбор и 7 минути след тяхното начало стигна до гол - топката бе изсипана в половината на гостите, а Уутън сбърка фрапантно, подарявайки топката на Стъридж. Нападателят овладя, мина покрай Линдегаард и реализира за 4:3. В края на първите 15 минути Луис нацели горната греда на Юнайтед.

 

Вторите 15 минути започнаха с пропуск на Моузес, който останал очи в очи с Линдегард пропусна да се разпише.

 

В 116-ата минута обаче беше сложена точка на спора, след като при контраатака Азар се подигра с двама защитници и пусна към Рамирес, който финтира вратаря и направи 5:3.

 

Това обаче не беше всичко в срещата, след като в 119-ата минута Аспиликуета повали Ернандес в наказателното поле, съдията отсъди поредна дузпа в срещата, която беше реализирана хладнокръвно от Гигс - краен резултат 5:4 за Челси в поредния луд мач за Купата на лигата.