Ван Перси се връща на терена още в събота

снимка: БТА

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън може да си отдъхне, след като стана ясно, че Робин ван Перси ще може да играе в съботния мач на отбора срещу Уигън на "Олд Трафорд".

 

Холандският нападател, който започна сезона с четири гола за новия си отбор, бе заменен на полувремето на мача на Холандия срещу Унгария с контузия в бедрото. От клуба обаче разкриха, че състоянието му е добро и той ще играе.

 

Ако холандецът не се беше възстановил, Сър Алекс изцяло нямаше да може да разчита на пълната си огнева мощ, след като Уейн Рууни претърпя операция на бедрото преди седмица.

 

Една от легендите на Юнайтед - Петер Шмайхел, пък изрази задоволството си, че бившите му работодатели са успели да осигурят подписа на Робин ван Перси, който определено пасна идеално на схемата на игра на "червените дяволи.

 

"Най-важното нещо е, че той избра нас", коментира бившият вратар и капитан на отбора. "Той искаше да дойде при нас. Тук не ставаше въпрос дали предпочита Юнайтед или Сити, или който и да е друг отбор. Той искаше да е "червен дявол" и това е най-важното.

 

"Той е просто перфектен и е човекът, от когото имахме нужда. Ван Перси е правилният човек за Манчестър Юнайтед", сподели още Шмайхел.