Бербатов с първо интервю като играч на Фулъм

галерия:

снимка: fulhamfc.com

Димитър Бербатов даде първото си интервю за официалния сайт на Фулъм няколко часа след като подписа официалния си договор, обвързващ го с „котиджърс" за 2 години.

 

Митко заяви, че винаги се е наслаждавал на работата си с мениджъра Мартин Йол и очаква да постигне много успехи отново под негово ръководство. Треньорът познава отлично качествата на българския нападател и това е натежало при избора на нова дестинация за Митко, споделя самият той.

 

Също така Бербо изтъкна, че няма да има нужда от много време за адаптация, защото езикът и първенството са същите и са му познати много добре.

 

Димитър, добре дошъл във Фулъм. Някои фенове се шегуваха, че до последно си решавал къде точно да отидеш, но се радваме, че избра да дойдеш тук.

 

Сега съм тук и съм радостен, че отново ще работя с Мартин Йол. Очаквам страхотни неща, но главно искам да се наслаждавам на играта си и да помогна на отбора си с головете и с начина, по който играя.

 

Вълнуващо ли е за футболист като теб да дойде във Фулъм, усещаш ли, че тук ще имаш възможност да прогресираш?

 

Винаги е вълнуващо, когато виждаш отбор, който иска да се развива - Фулъм е точно такъв. Първите няколко дни на нова обстановка са много забързани, защото се срещаш с куп нови лица. Има нови съотборници, нова атмосфера, но всъщност това си английски клуб, а аз съм свикнал с тази среда - знам езика и ще ми е лесно да се адаптирам. Мисля, че много бързо ще се впиша.

 

С Мартин Йол имаше много успешен период във Фулъм, какво означава за теб отново да работиш с него?

 

Така беше, понякога в живота си се срещаш с някого, с когото знаеш, че ще работиш добре и нещата ще се получават. За мен е задължение да правя това, което треньорът изисква, но Мартин Йол познава много добре начина, по който играя. Според мен ще се разбираме отново много добре.

 

Сега се връщаш в хотела, напоследък ти се събраха много пътувания, означава ли това, че можем да те видим на „Ъптън Парк" (в събота от 14:45 часа Фулъм гостува на Уест Хям)?

 

Нека да поизчакаме и да видим какво ще се случи.

 

„Крейвън Котидж" е нов стадион за теб, както и самата база, но ти имаш спомени от мачове тук...

 

Да, така е, всъщност помня няколко свои голове срещу Фулъм. Винаги съм се наслаждавал на пътуванията си до „Крейвън Котидж", теренът е отличен. Фулъм се опитва да играе такъв футбол, който лично на мен ми харесва. Надявам се, че и тук ще мога да направя нещата, които правех в предишните си отбори, за да може всички да са щастливи.