Бербатов става най-добре платеният играч в историята на Фулъм - прибира по 5 милиона паунда на сезон

снимка: Guliver/Getty Images

Фулъм ще разбие структурата си за заплати на своите футболисти, за да има в състава си българския нападател Димитър Бербатов, съобщава "Сън".

 

Лондончани ще плащат по 100 хиляди паунда на седмица на българина, който се присъедини към клуба от Манчестър Юнайтед.

 

Бербатов бе основна цел на мениджъра на клуба Мартин Йол в последните осем месеца и той успя да се сдобие с него, изпреварвайки Ювентус и Фиорентина, както направи преди 6 години, когато го привлече в Тотнъм.

 

Фулъм ще плати на Манчестър Юнайтед четири милиона паунда за нападателя, а той ще прибира по 5 милиона на година, което го превръща в най-скъпоплатеният играч на „котиджърс" в цялата им история.

 

Сумата е и повече от два пъти по-голяма от парите, които предлагаха на българина в Италия и лесно дава отговор на въпроса защо от Мюнхен той се е насочил обратно към Лондон.

 

Интересното е, че преди дни Фулъм изгуби Муса Дембеле, тъй като в клуба не желаеха да нарушат структурата на заплатите в клуба и да му предложат повече от 45 хиляди паунда на седмица.

 

„Разбира се, за добрите футболисти трябва да се плащат добри пари. Но мисля, че в последните няколко години и можем да си го позволим.

 

Имаше няколко клуба, които се интересуваха от Бербатов, всички се опитаха да го вземат, но ние се оказахме способни да го направим. Исках да го привлека още преди месеци и не се отказах. Сега за него бе точният момент да вземе решение и той избра нас.

 

Феновете ни ще бъдат щастливи и горди, защото това може би е най-големият трансфер в историята на клуба. Надявам се да вкара много голове, защото ще играе с добри футболисти", заяви Мартин Йол.