Мениджърът на Фулъм: Можехме да си позволим Бербатов и успяхме да го вземем

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол заяви на пресконференция, че Димитър Бербатов преминава медицински прегледи в отбора и подписването на официалния договор изглежда просто формалност.

 

"Бербатов преминава медицински прегледи и ако всичко е наред, той ще подпише с нас", разкри Мартин Йол. "Много клубове се интересуваха от него през лятото, но ние имахме възможността да го привлечем и успяхме.

 

Той винаги е бил в моя лист с предпочитани трансфери. Преди няколко месеца му направих предложение, но тогава нещата не се получиха. Сега изчаках правилния момент, в който той вече бе готов да приеме офертата ни", коментира още мениджърът на "котиджърс".

 

Българският нападател си навлече гнева на ръководството на Фиорентина, след като не е спазил джентълменското споразумение с „виолетовите" и не е пристигнал във Флоренция с уговорения полет.

 

В крайна сметка причината Бербатов да не желае да играе в Серия А (след като към него имаше реален интерес и шампионът Ювентус) е възможността да се завърне в Лондон и под ръководството на предишния си треньор в Тотнъм - Мартин Йол.

 

Така Бербо ще подпише с Фулъм и ще се завърне в английската столица, като светкавично в социалната мрежа Twitter се появиха десетки радостни коментари от феновете на „котиджърс".

 

Фулъм бе напуснат от голямата си звезда Муса Дембеле, който отива във Тотнъм, а американският национал Клинт Демпси най-вероятно ще премине в Ливърпул. Така се отваря финансова вратичка за привличането на Бербатов и друг бивш играч на Манчестър Юнайтед - Киарън Ричардсън.

 

Митко ще прибира по 60 000 паунда седмично, което е с 70 000 паунда по-малко от предишното му възнаграждение в Юнайтед. Той обаче ще бъде най-високоплатеният футболист на Фулъм, като досега това беше вратарят Марк Шварцер с 45 000 паунда на седмица.