Сън: Бербатов слага край на своя ад

снимка: Guliver/Getty Images

Димитър Бербатов се надява най-накрая да сложи край на ада, в който се превърна за него престоя му в Манчестър Юнайтед, като се присъедини към Фиорентина, пише днес „Сън".

 

Италианците са близо до финализиране на контракта с българския нападател, като ще заплатят 5 милиона паунда за него.

 

31-годишният Бербатов има интерес да заиграе в Серия А, тъй като в последната година не игра много на „Олд Трафорд" - записал е само 11 участия, от които 5 в Премиършип.

 

В момента българинът е дори по-далеч от първия тим на Юнайтед, защото „червените дяволи" се подсилиха със струващия 22 милиона паунда Робин ван Перси.

 

Въпреки впечатляващите 49 гола в 82 мача в шампионата, Бербатов е наясно, че в настоящия си клуб ще бъде след Дани Уелбек и Хавиер Ернандес в избора за предни позиции. Единственият начин той отново да заиграе редовно е новото начало.

 

Изданието припомня още, че Бербатов има общо 56 гола в 148 мача за Манчестър Юнайтед, а преди 2 сезона спечели Златната обувка за голмайстор в Премиършип и отбелязва, че проблемите за него в Юнайтед са започнали, след като сър Алекс Фъргюсън не го включи в групата за финала срещу Барселона в Шампионската лига през 2011-та година.