Манчини готов да признае поражение при трансферите

снимка: БТА

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини е готов напълно да се откаже от опитите си да привлече Хави Мартинес, Даниеле Де Роси и Даниел Агер в отбора през това лято.

 

Италианецът вече претърпя сериозни поражения в битката на трансферния пазар, след като две от желаните от него звезди се озоваха в други английски клубове - Робин ван Перси отиде в градския съперник Юнайтед, а Еден Азар се озова в Лондон при Челси и Роман Абрамович.

 

Сега пък Хави Мартинес е почти сигурно ново попълнение на Байерн Мюнхен, докато Де Роси и Агер най-вероятно ще останат в настоящите си клубове - Рома и Ливърпул. Италианският халф беше пред трансфер на "Етихад" миналото лято, но в крайна сметка преподписа за 5 години с римския колос, докато Агер се врече в любов на мърсисайдци.

 

"Говорихме за Мартинес, но ситуацията там е много сложна, тъй като има много клупове, които са в доста по-напреднали разговори от нас. Де Роси пък е в Рома и трудно бихме го взели. Що се отнася до Агер, то там положението е същото", сподели Манчини.

 

До момента Манчестър Сити осъществи само един трансфер - Джак Родуел от Евертън, но той едва ли ще е титуляр през този сезон. Това лято определено може да бъде определено като "евтино", след като за първи път "гражданите" са толкова пасивни откакто ги закупи шейх Мансур.

 

Манчини пък продължава да твърди, че е в отлични взаимоотношения с футболния администратор на отбора Браян Марууд, но за пореден път възропта срещу методиката на неговата работа през това лято.

 

„Понякога не е достатъчно да имаш пари за харчене. Понякога трябва да се действа много бързо, защото има други отбори, които имат същата цел като теб, и нещата стават доста сложни", коментира италианският специалист, извел Сити до титлата през миналия сезон.