Левски започна победно контролите

снимка: levski.bg

Левски спечели с 1:0 срещу бразилския Арагонпас първата си контрола на австрийска земя и започна по най-добрия начин същинската част от подготовката си за новия сезон.

 

Португалският стрелец Жоао Силва бе точен в 41-ата минута за единственото попадение в срещата и отново загатна, че за него има място в клуба. Според информации от тази седмица обаче Наско Сираков е вдигнал мерника на бившия нападател на Евертън.

 

Дебют, макар и неофициален, направиха новите попълнения на „сините" Кевин Бру и Роман Лопес. Другият нов - Цветан Генков - не взе участие в контролата срещу бразилците, защото още не е в игрова кондиция.

 

Старши треньорът Николай Митов има основание да бъде доволен от представянето на двамата дебютанти за „сините", защото те бяха сред най-активните за Левски. Именно Рамон Лопес подхвана головата акция в самия край на първото полувреме.

 

Той получи добър пас и напредна по дясното крило, след което пусна остро топката на пътя на връхлитащия в пеналтерията Силва, който с шпагат успя да я засече в мрежата за 1:0.

 

Както и се очакваше, освен Бру и Лопес, Ники Митов гласува доверие на Михаил Иванов на вратата, а пред него на Христо Попадийн, Пламен Димов, Димитър Везалов, Орлин Старокин, Радослав Цонев, Владимир Гаджев, Антонио Вутов, Гари Родригес и Жоао Силва.

 

След почивката на терена се появиха Ивайло Василев, Дъстли Мюлдер, Иванов, Мики Орачев, Стефан Велев, Бру, Кристовао Рамос, Чаворски, Илиян Йорданов. Базил де Карвальо смени голмайстора Силва в 62-ата минута и противно на очакванията, също записа игрови минути.

 

Лопес се понрави с добрите си опасни центрираня от фланга в наказателното поле, а „сините" като цяло оставиха добро впечатление с пресата, която налагаха особено през второто полувреме.

 

Бразилците имаха няколко шанса за гол, които не реализираха главно заради добрите изяви в защита и на вратарите, а в 55-ата минута Йорданов можеше да направи резултата 2:0, но стреля неточно от изгодна позиция в пеналтерията.


В 4-та минута Ради Цонев отправи хубав удар, но топката бе изчистена. В 8-та Гаджев центрира отляво от фаул, Жоао Силва игра с глава, но вратарят на бразилците показа класа изби в корнер. След още четири минути Гаджев центрира остро от фаул, но стражът на Арапонгас се справи. Две минути по-късно бе отсъден нов фаул за Левски за нарушение срещу Гари Родригес. Отново Гаджев застана зад топката, изпълни, но Марден боксира. В следващата минута Ради Цонев стреля отдалеч, но топката мина над вратата.

 

В 34-та минута Гари Родригес стреля от границата на наказателното поле, но вратарят Марден изби в корнер. След центрирането от ъгловия удар топката стигна до Жоао Силва, който стреля с левия крак, но покрай вратата. В 39-та минута Чико от Арапонгас стреля опасно от фаул, топката мина покрай лявата греда. Логичното се случи в 42-та минута, когато капитанът на Левски в този мач Владимир Гаджев намери с хубав пас по дясното крило новото попълнение Рамон Лопес, той центрира ниско по тревата към Жоао Силва, който отблизо засече топката с крак в мрежата - 1:0 за „сините".

 

На почивката старши треньорът на Левски Николай Митов пусна 10 нови футболисти, като само Рамон Лопес остана на терена. Именно бразилецът в 47-та минута отправи хубав удар, но Марден спаси. Малко по-късно и Лопес бе заменен от Базил Де Карвальо. В 55-та минута Илиян Йорданов напредна от ляво по атаката, навлезе в наказателното поле стреля, но ударът му бе неточен.

 

Десетина минути по-късно след хубав пас на Бру към Чаворски, младият нападател стреля слабо, но топката мина в страни от вратата. Отново Чаворски в 67-та минута стреля силно отдалеч от фаул, но вратарят спаси. Минута по-късно след грешка в отбраната на бразилците, Базил Де Карвальо изведе Чаворски в добра позиция, но той стреля неточно в аут.

 

В 73-та минута след фаул за Арапонгас пред наказателното поле на Левски Галвао застана зад топката стреля, но топката излезе в аут. В 80-та Йорданов центрира отляво, вратаря изби в тялото на Чаворски и можеше да се получи куриозен гол, но топката мина над вратата. Три минути по-късно След центриране от фаул на Кевин Бру, топката стигна до Йорданов, получи се разбъркване, в крайна сметка Карвальо стреля, но над вратата.