Халф на Панатинайкос трансферна цел на Левски

снимка: pao.gr

Спортно-техническият щаб на Левски ще се опита да привлече испанския халф на Панатинайкос Виктор Аниньо Бедмудес - Витоло.

 

Футболистът е роден на 9 септември 1983 година. Играе като дефанзивен халф, въпреки че е висок едва 168 сантиметра.

 

Той започва кариерата си в родния Тенерифе, след това за една година е в Сантандер. През сезон 2007/08 е преотстъпен в Селта. Последва наем в Арис. В гръцкия тим прави впечатление, а след това и сериозно име при комшиите.

 

Следва трансфер в другия солунски гранд ПАОК. За периода 2009-2011 той изиграва 51 мача в този тим и вкарва 3 гола, а след това е привлечен в Панатинайкос. През миналия шампионат записва 26 мача и вкарва 4 гола за гранда от Атина. В момента Витоло е свободен агент.

 

Левски търси футболист в средата на терена, тъй като смята да се раздели с част от играчите, които играят в тази линия. Рене Михелич, който през пролетта игра на „Герена" като преотстъпен от национал Мадейра, няма да получи постоянен контракт. Роман Прохазака също е нежелан, а на Владимир Гаджев се търси отбор в чужбина, каквото е и желанието на национала.

 

Наставникът на „сините" ще избира именно между полузащитникът на Панатинайкос и французинът Кевин Бру. Вторият е първия опция за Левски, но за него ще трябва да бъде платена трансферна сума на Истър.

 

Sporta.bg припомня, че вчера стана ясно, че 26-кратните шампиони сахвърлили око и на полският бранител на Васлуй Пьотр Целебан, който е свободен агент. В момента на "Герена" усилено търсят човек в защита, тъй като смятат да се разделят с Димитър Везалов и Ромейн Ели, а Йордан Милиев иска пак да пробва късмета си в чужбина.