Официално: Николай Митов остава треньор на Левски

снимка: levski.bg

Николай Митов остава наставник на Левски, съобщиха от сайта на „сините". Младият специалист официално подписа своя договор с клуба. Контрактът е за една година.

 

Той изпълняваше тази длъжност през пролетта, след като пое отбора след двубоя с Пирин (Гоце Делчев) и го води до края на сезона.

 

Митов направи страхотна серия начело на Левски, като няма поражение начело на тима в осем двубоя в А група и три за Купата на България.

 

Той обаче не успя да спечели трофей със „сините" каквато бе поставената му от ръководството задача. Във финала за Купата на България Левски направи зрелищно 3:3 с Берое, но загуби трофея след изпълнение на дузпи.

 

В шампионата надви Лудогорец с гол в самия край на мача на Станислав Ангелов и вече се виждаше шампион, но не съумя да надвие Славия в последния кръг и в крайна сметка се задоволи със сребърните медали. Преди това начело с Митов Левски постигна победи и над ЦСКА и Литекс.

 

По всяка вероятност Митов ще запази своя екип. Негови помощници са Мариян Христов и Елин Топузаков. Треньор на вратарите ще бъде Красимир Колев, а за физическата подготовка на играчите ще се грици Ясен Екимов.

 

Вчера стана ясно, че бившият вече изпълнителен директор на ЛевскиИво Тонев е водил преговори с Димитър Димитров-Херо да поеме 26-кратните шампиони, но специалистът за пореден път е отказал.