ЦСКА се окичи с бронза и ще играе в Европа

снимка: Булфото

ЦСКА е последният български участник в Европа през следващия сезон, след като в лежерно темпо "червените" направиха 3:0 срещу Пирин (ГД) и кръг преди края са недостижими на 3-то място в А група.

 

В герой за домакинте се превърна защитникът на Пирин Атанас Дреновички, който направи дузпа, реализирана от Платини (41), а в края на мача сам си вкара автогол за 2:0. Делев пък вкара с пета в 89'.

 

В момента "армейците" имат 63 точки и са с 6 пред Ботев (Пд) кръг преди края. ЦСКА ще завърши с бронзови медали, докато Пирин остава в А група и догодина, след като си гарантира мястото в елита в предишните кръгове.

 

Срещата започна много скучно, като ЦСКА владееше повече топката, без да създава положение. Първата ситуация обаче дойде пред Черни, след като Панайотов излезе сам срещу вратаря, но стреля право в него. Гостите продължиха да комбинират по-добре, но гол не падаше.

 

Към 15' пък червени фенове се появиха откъм Колодрума и започнаха да палят факли и да освиркват собствениците на тима и играчите на терена.

 

Постепенно ЦСКА отново си върна контрола в срещата, а Венци Василев направи голям пропуск след удар с глава. Сержиньо пък беше близо до гол в 27', но Абдиков се отчете с брилянтна намеса.

 

Полувремето отиваше към равенство, но Дреновички игра с ръка в наказателното поле преди топката да стигне до Венци Василев. Съдията отсъди дузпа, а Платини реализира и без особено да се напъва ЦСКА се приближи на 45 минути от Европа - 1:0.

 

През втората част домакините натиснаха своя противник в неговата половина, но атаките на "червените" не се развиваха добре, а Абдиков трябваше да се намесва единствено при опасна атака в 66'.

 

Костадин Стоянов пък направи страхотен пробив 15 минути преди края и излезе на отлична позиция, но не успя да уцели вратата и пропусна да удвои. Все пак втори гол падна, а грешнкикът отново беше Дреновички, който си вкара автогол, притискан от Анисе - 2:0.

 

До края на срещата Ивайло Чочев показа таланта си, след като направи страхотен пробив и центрира в наказателното поле, а Делев красиво с пета реализира за крайното 3:0.