Изгонване в 20-ата секунда даде импулс на ЦСКА да срази Етър

галерия:

снимка: БТА

ЦСКА постигна очаквана победа с 4:0 в гостуването си на Етър в (едно)странен мач на стадион „Хаджи Димитър" в Сливен.

 

„Армейците" имаха пълно превъзходство през целия мач и можеха да водят с далеч по-убедителен резултат, но фрапантните пропуски на офанзивните играчи попречиха на феновете да видят повече попадения.

 

Още в 20-ата секунда на практика мачът беше решен след грешка на вратаря на Етър Ненад Филипович, който излезе неразчетено и извърши грубо нарушение срещу откъсналия се сам срещу него Спас Делев. Съдията Цветан Кръстев показа директен червен картон на стража на „болярите".

 

След няколко пропуска и греда на Мартин Камбуров резултатът бе открит в 32-ата минута от Михаил Венков, който направи хубаво двойно подаване с Абел Анисе, преди да насочи прецизно кълбото в мрежата за 0:1. На повторенията се видя обаче, че левият бек си е поел топката с ръка преди да стреля.

 

След нова порция фрапантни пропуски и изстрел в гредата този път на Делев, Анисе най-накрая в 72-ата минута направи резултата 0:2.

 

Невероятните спасявания на резервния вратар Мариуш Бах пък попречиха на няколко пъти на Мартин Камбуров да се разпише от игрова ситуация. Той все пак стигна до своя гол от дузпа в 79-ата минута за 0:3.

 

Спас Делев най-накрая стигна до първия си гол при втория си престой в ЦСКА с мощен изстрел в 90-ата минута за крайното 0:4.

 

Така ЦСКА изпревари Литекс и Ботев (Пд) и се изкачи еднолично на 3-тото място в класирането с актив от 45 точки - 1 повече от „канарчетата" и 2 повече от „оранжевите". Етър остана с 16 пункта на предпоследната 15-та позиция.

 

 

През първото полувреме ЦСКА имаше подчертано предимство на терена, което бе логично, с оглед на факта, че още в 20-ата секунда вратарят на домакините Ненад Филипович си изкара директен червен картон.

 

Върната с глава назад топка от Портасевич беше игнорирана от Патрик Рикама и това позволи на Спас Делев с мощен спринт от по-задна позиция да играе първи с нея. В този момент Филипович реши да излезе неразчетено и когато Делев чукна кълбото, вратарят на Етър го фаулира грубо и фатално.

 

Съдията Цветан Кръстев нямаше какво да направи - той извади червения картон и го показа на стража на домакините, с което още преди да е изтекла първата минута те останаха с човек по-малко на терена.

 

Резонно действията оттам нататък се развиваха пред вратата на Етър, но „армейците" сътвориха няколко сериозни пропуска и се оттеглиха на почивка само с един гол аванс.

 

В 10-ата минута Нджонго Присо направи отличен пробив по левия фланг и сервира топката назад за останалия непокрит на дузпата Мишел Платини.

 

Бразилецът отправи удар, който беше блокиран, а при добавката Мартин Камбуров не можа да намери рамката на вратата.

 

В 22-ата минута този път отдясно Иван Бандаловски центрира остро в наказателното поле, а Камбуров се извиси във въздуха, за да засече кълбото, но разтресе напречната греда.

 

Чак в 32-ата минута ЦСКА откри резултата чрез мощен пробив на Михаил Венков, който направи хубаво двойно подаване с Абел Анисе и излезе очи в очи с резервния страж на Етър Матеуш Бах.

 

При овладяването на топката левият бранител на „армейците" игра с ръка, но това остана незабелязано от съдията. Последва много точен изстрел на Венков в обратния ъгъл, за да поведат гостите с 0:1.

 

До края на полувремето имаше време за още един пропуск на ЦСКА - Камбуров посрещна топката след центриране отляво, но от 2 метра разстояние нацели застанал бранител на голлинията, а при добавката удар на Платини също рикошира в противник и излезе в корнер.

 

В началото на втората част стана ясно, че „армейците" няма да се задоволят само с единия гол във вратата на съперника и ще търсят увеличаване на преднината си. Отново обаче играчите на Милен Радуканов се отличаваха най-вече с големите си пропуски пред целта.

 

Най-красивият момент от двубоя след почивката беше създаден в 51-ата минута, когато Спас Делев получи кълбото в наказателното поле отляво и отправи много красив фалцов изстрел, който обаче нацели сглобката на гредите.

 

Платини, Присо и отново Делев също изпуснаха да се разпишат от пеналтерията от много изгодни позиции.

 

Върхът на пропуските обаче бе в 65-ата минута, когато Платини по фрапантен начин не можа да уцели опразнената врата на 4 метра пред себе си. Секунди преди това изстрел на Анисе бе блокиран и кълбото стигна до бразилския стрелец, който обаче вместо да отбележи, накара феновете да се хванат за главата.

 

Секунди по-късно Платини беше заменен от Игнасио Варела, а ред да отправи неточен удар получи Ангел Грънчов.

 

В 72-ата минута Анисе най-накрая успя да маневрира успешно между купищата бранители в пеналтерията, за да пласира изстрела си покрай плонжа на Бах за 0:2.

 

След това последваха няколко комични пропуска на гостите от 4-5 метра разстояние, като в тези моменти блесна невероятния рефлекс на Бах. Камбуров нацели гредата след изпълнение на пряк свободен удар и нова страхотна намеса на вратаря, който не позволи на 3-кратния голмайстор на А група да се разпише.

 

Все пак в 79-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него, Камбуров записа името си сред голмайсторите, за да направи резултата 0:3.

 

Безобразната игра в защита на Етър пък позволи и на Спас Делев да прекрати головата си суша, откакто се завърна в ЦСКА. Той с мощен изстрел в 90-ата минута разстреля Бах за крайното 0:4.