Етър ядоса Литекс, момчетата на Стоичков избухнаха с 6 гола

галерия:

снимка: Булфото

Силните изяви на Литекс през пролетния дял продължиха и този следобед на Градския стадион в Ловеч, където младите възпитаници на Христо Стоичков стигнаха до пълен обрат срещу Етър и разбиха своя съперник с 6:1 в среща от 21-ия кръг на първенството.

 

Гостите от Велико Търново изненадващо поведоха чрез Кастелана (8), но още през първата част домакините изковаха успеха си с попадения на Грозе (11) и Жуниор. През второто полувреме пък домакините се разиграха и вкараха още 4 гола чрез Ванжер (68), Миланов (85, 87) и Костадинов (89).

 

"Оранжевите" продължават да са най-силният отбор през пролетта, като продължават непобедени в първенството след 4 победи и две равенства, като имат 43 точки - на трета позиция на 3 от Левски и 4 от Лудогорец, който утре играе с ЦСКА.

 

Етър пък показва признаци на съживяване през втория полусезон, но битката за оставане ще бъде тежка до самия край, като тимът от Велико Търново има 16 точки и заема 15-о място - на 4 от спасителния бряг.

 

Двубоят в Ловеч започна с изненадващ ранен гол на гостите, като Фей центрира от пряк свободен удар, а Кастелана успя да засече с глава и даде надежда на Етър за нещо повече от достойна загуба срещу единия от фаворитите за титлата.

 

Само три минути по-късно обаче след центриране от корнер на Ваюши Божиков свали в пеналта за Грозев и той с мощен удар изравни резултата, а Литекс се хвърли в атаки, за да обърне резултата още до почивката.

 

Това стана в 39', когато Ваюши открадна топката пред наказателното поле на противника и намери отлично Жуниор, който беше пресиран от защитник, но все пак съумя да запази баланс и хладнокръвно реализира за 2:1.

 

Литекс се се успокои след гола, но в последните 20 минути на срещата реши да се позабавлява на гърба на слабия си съперник и в 68' Ваюши отново взе топката в половината на Етър, а Ванжер се възползва от паса на арменеца и направи 3:1.

 

В последните 5 минути пък блесна Георги Милалнов, който беше отлично намерен от Цветков в наказателното поле и стреля точно за 4:1, а в 87' от границата на наказателното поле простреля вратаря Бак. Крайното 6:1 бе оформено минута преди последния съдийски сигнал, когато Костадинов остана сам срещу вратаря, топката му бе избита, но все пак той се пребори и успя да вкара за разгромната победа.