Локо (Сф) развали юбилея на Славия с късен гол

снимка: БТА

Локомотив (Сф) разплака Славия с гол в 87-ата минута, с който спечели драматично „малкото" столично дерби, изиграно по ирония на съдбата на Градския стадион в Своге.

 

И двата тима създадоха прекалено малко голови положения, но активизация в последния четвърт час от страна на „железничарите" им донесе изключително ценния успех.

 

Румен Трифонов беше изведен зад защитата на „белите" по десния фланг и центрира отлично успоредно на голлинията, където Антонио Павлов почти от упор разстреля вратаря Георги Петков - 1:0.

 

Символичните домакини имаха известно предимство, що се отнася до головите ситуации, но ремито изглеждаше напълно справедлив резултат.

 

Славия пък ще празнува в минорно настроение утре в чест на 100-годишния си юбилей, след като допусна нелепо да бъде победен в малкото столично дерби.

 

Два от полуфиналистите в турнира за Купата на България разочароваха по отношение на качеството на двубоя, но и теренът на стадион „Чавдар Цветков" не ги предразполагаше да демонстрират класа.

 

В крайна сметка борещите се за оцеляване „железничари" прибавиха крайно ценни 3 точки към актива си, който набъбна на 20 пункта и ги извиси до 11-та позиция в класирането. Славия остава 8-ми с 26.

 

Въпреки липсата на много голови ситуации, зарядът на дербито беше на лице, а страстите на старши треньора на Локомотив Емил Велев отново му издействаха изгонване от резервната скамейка.

 

Може би най-добрият шанс за Локомотив изобщо в мача се откри в 11-ата минута, когато след ъглов удар Павлов стреля с глава, но Георги Петков със сетни усилия отклони топката в гредата.

 

Най-атрактивното положение в актива на „белите" дойде в 30-ата минута, когато Димитров отправи мощен изстрел, но вратарят Божо Митрев отрази акробатично.

 

След почивката темпото бе дори по-бавно, а „железничарите" бяха малко по-активният тим, без обаче да извличат позитиви от хъса си. В 72-ата минута замириса на гол, когато Антонио Павлов бе потърсен на метри от голлинията, но топката беше изчистена точно преди да бъде нанесен решителния удар.

 

В 87-ата минута обаче продължителната обсада от страна на „железничарите" на противниковия пенал даде резултат.

 

Румен Трифонов беше изведен зад защитата на „белите", която се изтегляше за изкуствена засада.

 

Такава обаче нямаше и бившият играч на Миньор и ЦСКА центрира успоредно на голлинията, където пък непокритият Павлов отблизо нямаше как да сбърка - 1:0 и ценен успех за Локомотив.