Славия не сбърка у дома (СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА

Отборът на Славия записа 7-и успех от началото на сезона, след като днес "белите" се наложиха с 2:0 над гостуващия Пирин (ГД) в мач от 20-ия кръг на първенството.


Столичани отбелязаха по един гол в двете полувремена на двубоя, а точни за победителите бяха Живко Желев и Ливраменто. Така "белите" събраха актив от 26 точки, но остават на 8-а позиция във временното класиране - на точка от седмия Черноморец, който обаче е и с мач по-малко. Пирин (ГД) заема девета позиция в таблицата.


Двубоят започна с домакинско надмощие на Славия, като воденият от Велислав Вуцов бързо успя да поведе в резултата.


В 13' резултатът на ст. "Славия" бе открит, а точен бе централният бранител Живко Желев. Бившият национал оползотвори асистенция на Павле Попара и прониза Абдиков за 1:0.


В 20' домакините претендираха за дузпа, след като Галин Иванов падна в наказателното поле на Пирин, но сигнал не последва. Десет минути по-късно Ливраменто засече с глава центриране на Мацуй, но неточно.


Минута преди почивката Галин Иванов направи опит да удвои с диагонален удар, но неточно.


И през втората част нищо на ст. "Славия" не се промени, а "белите" дори подпечатаха успеха си с втори гол.


В 59' Мацуй финтира защитник и стреля, но в аут. Малко след това и Попара отправи удар, но също неточно. Постепенно обаче се стигна до 76', когато Ливраменто удвои за "белите". Той се възползва от грешка в защитата на Пирин и от добра позиция вкара за 2:0.