Ботев (Пд) схруска "акулите" и се настани в топ 3 (СНИМКИ)

галерия:

снимка: Булфото

Ботев Пловдив продължи с убедителното си представяне през пролетния полусезон, след като тази вечер в първи мач от 18-ия кръг надделя трудно с 1:2 над Черноморец в Бургас под проливен дъжд.

 

Срещата не предложи особени футболни достойнства през първата част, но в 60-та минута Вандер вкара рядко красив гол, с който откри резултата, а 6 минути след него Цветков удвои. Милчо Ангелов пък успя да вкара за 1:2 в 88-та минута.

 

В класирането "канарчетата" вече са на 3-о място с актив от 35 точки, но Литекс (33) и ЦСКА (32) могат да изпреварят възпитаниците на Мъри Стоилов. Черноморец пък загуби всякакви шансове за тройката и остава на 7-о място с 27 точки.

 

Двубоят се игра под проливен дъжд, който цял ден не спря над Бургас, но все пак теренът беше в добро състояние, въпреки че имаше някои участъци, които бяха наводнени. На трибуните имаше 1000 души, като по-голяма част представляваше гостуващата агитка.

 

В своето начало двубоят беше равностоен, но все пак "канарчетата" успяваха по-умело да се възползват от грешките в защита и имаха две отлични ситуации. Виейра в 3-та минута пропусна да открие резултата от близо, а в 18-та Огнянов получи топката на границата на наказателното поле, но и той не намери целта.

 

Черноморец пък така и не успяваше да пробие добрата за щита на пловдивчни, като чак в 35-та минута Преслав Йорданов опита изненадващ удар от около 22 метра, но той премина на около метър над вратата.

 

Като цяло първото полувреме на стадиона в Бургас не предложи нищо интересно на малкото зрители на терена, като двата отбора не отправиха нито един точен удар по посока на двете врати.

 

Още на полувремето Херо потърси промяна в своя състав, като Дрянов и Юсеф излязоха от терена, а техните места бяха заети от Лола и Балджийски. Това обаче не промени събитията на терена и срещата продължи да се развива скучно в началото на втората част.

 

Действията на Ботев в атака обаче дадоха резултат в 60-та минута - след пряк свободен удар Галчев чукна късо към Вандер, който с мощен удар от 23 метра закова топката във вратата с помощта на горната греда - феноменален гол и 0:1 на стадион "Лазур".

 

Само 6 минути по-късно превърналият се в кошмарен за "акулите" резултат 0:2 се превърна в реалност, след като при контраатака на гостите Иван Цветков получи първия си шанс в срещата и не сбърка - 0:2 в полза на "канарчетата" и феновете от Пловдив ликуваха.

 

Гостите продължиха да играят по-добре, но все пак Преслав Йорданов можеше да отбележи в 82-та минута, но Стаховяк се намеси отлично при удара с глава и успя да отрази възможността за домакинския отбор. Все пак гол падна, когато резервата Ангелов получи от Паланков и с удар от 18 метра в горния десен ъгъл върна надеждите на своя тим - 1:2.

 

За повече обаче нямаше време и под проливния дъжд в Бургас Черноморец записа трета поредна загуба от пролетния дял и общо 4-та в последните 4 мача.