Етър показа амбиция за спасяване

снимка: Фен Клуб "Етър"

Етър (Велико Търново) започна пролетния полусезон по превъзходен начин, след като спечели инфарктно с 2:1 срещу Монтана, приближавайки се максимално до отборите над чертата на изпадащите. Срещата се игра на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен.

 

От самото начало интернационалната селекция на домакините започна по-добре и търсеше активно гола. Любенов и Трифонов се отчетоха с пропуски в началните 5 минути, а в 15-ата отново Любенов проби отдясно и центрира перфектно към Саидходжа, който с прецизен удар с глава успя да преодолее съпротивата на Христо Иванов за 1:0.

 

Това обаче не спря домакините, които продължиха да атакуват, но до края на първата част липсваха чисти положения, докато Монтана не отправи нито един удар към вратата на тима от Велико Търново.

 

През втората част нещата на терена на стадион "Хаджи Димитър" не се промениха, а гостите изглеждаха обречени в 58-ата минута, когато Мартин Ковачев получи втори жълт картон за грубо нарушение и бе пратен рано-рано под душовете. 4 минути след това Саидходжа пропусна да реши всичко в срещата, изпускайки с глава от близко разстояние.

 

Домакините направиха още няколко пропуска, които натежаха и Монтана наказа невежеството най-вече на Саидходжа - топката бе центрирана отляво и Михов с глава възстанови равенството.

 

Срещата отиваше към равенство, но в самия край на срещата символичните домакините успяха да се доберат до успеха с гол на Фиенциала.

 

Благодарение на успеха си Етър вече има 11 точки и изостава на 1 от Локо (Сф) и Монтана, както и на 4 от Миньор и Берое.