Официално: Гари Родригес е футболист на Левски

снимка: levski.bg

Холандският футболист Гари Мендес Родригес вече официално е част от Левски, след като днес премина успешно медицинските тестове в Ларнака и подписа контракт своя контракт със „сините".

 

Договорът на футболиста е за две години и половина с опция да бъде продължен с още една. Той ще излезе на 26-кратните шампиони около 300 хиляди евро.

 

До този момент 22-годишният Родригес играеше във втородивизионния Додрехт, където бе под наем от елитния АДО Ден Хааг. 200 хиляди евро от трансфера ще отидат в касата на АДО, а останалите 100 хиляди са за Додрехт.

 

През този сезон Родригес, който е юноша на Фейенорд, има 20 мача и пет гола за своя тим. Очаква се той да дебютира за Левски още в контролата с Дукла (Прага).

 

Родригес играе най-добре на лявото крило, като може да се подвизава и отдясно. По този начин Илиан Илиев ще засили конкуренцията на този пост.

 

След напускането на Симеон Райков от ляво ще се подвизават Илиян Йорданов, Милен Василев и новото попълнение Родригес. От дясно на атаката Илиев също има избор от трима футболисти между Кристовао Рамос, Прохазка и Борислав Цонев.

 

С този трансфер може да се счита, че селекцията в Левски е приключила. В тима пристигнаха класен халф и класно крило, каквито бяха желанията на треньора.