Лугогорец се завърна за кратка почивка преди лагера в Испания

снимка: Булфото

Шампионът Лудогорец се прибра в България след първия си подготвителен лагер в Турция късно вчера. Футболистите ще имат кратък отдих, след което заминават за втория си лагер в Испания, където ще вземат участие в два приятелски турнира.

 

Наставникът Ивайло Петев пусна "орлите" в почивка до 1 февруари, когато отборът се събира в комплекс "Царско село", а на следващия ден заминава за Испания.

 

"Зелените" ще останат на Пиринейския полуостров до 21 февруари. На турнира "Марбея Къп" разградчани ще премерят сили първо с Атлетико (Паранензе) на 4 февруари, а във втория кръг на 7 февруари Лудогорец ще срещне или Динамо (Киев), или Оцелул (Галац). И двете срещи ще могат предавани пряко по телевизията.

 

На другата четиристранна надпревара в Испания - "ТВ Къп", "орлите" ще се изправят срещу руския Локомотив Москва (17 феруари) в първия кръг, а на 20 февруари ще спорят с Оцелул или Стрьомгодсет.

 

Петев изрази задоволство от проведената до сега подготовка и заяви, че в Испания Лудогорец ще търси не само резултати, но и подобряване на играта. В Турция "орлите" изиграха две контроли, в които постигнаха престижни победи - 3:1 над шампиона на Молдова Шериф (Тираспол) и 1:0 над литовския първенец Екранас.

 

Той разкри, че към някои от играчите на шампиона има сериозен интерес от други отбори, но те ще бъдат продадени само при много изгодна оферта. Същевременно разградчани няма да привличат нови попълнения. Пристигналите до момента футболисти се представят добре и Петев вярва, че могат да вдигнат класата на тима.

 

"Свършихме доста работа по време на тази подготовка. Има оферти към наши играчи, но ще продаваме на определена цена. Селекцията е почти завършена ще е чудо, ако успеем да привлечем още един футболист", коментира младият специалист.