Ботев (Пд): Божинов иска да играе при нас, още сме в начални преговори

снимка: Булфото

Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Александър Александров потвърди информацията от по-рано днес, че "канарите" преговарят с Валери Божинов.

 

Нападателят на Верона сензационно може да се озове в лагера на Станимир Стоилов, тъй като настоящият му клуб няма намерение да разчита на него през 2013-та.

 

„Говорихме с Божинов. Това, което мога да кажа към момента е, че Валери проявява интерес към нашия отбор и иска да играе при нас, ние също се интересуваме от него.

 

Преговорите все още са в ранен етап и когато има повече яснота около тях, ще информираме обществеността", заяви Александров пред клубния сайт.

 

Sporta.bg припомня, че с отварянето на трансферния прозорец през януари Верона започна да мисли как да се отърве от Божинов, който така и не се вписа в схемата на втородивизионния тим.

 

26-годишният нападател може да запише първи български отбор във визитката си, след като вече е защитавал цветовете на Лече, Ювентус, Манчестър Сити, Фиорентина, Парма и Спортинг (Лисабон).

 

За националния отбор Валери има 36 мача и 6 попадения, като в настоящите световни квалификации беше използван като резерва от треньора Любослав Пенев в равенствата с Дания и Чехия.

 

Пред bTV от ръководството на Ботев (Пд) уточниха, че водят преговори със Спортинг за правата на Божинов, защото "лъвовете" са неговите собственици. 

 

Sporta.bg припомня, че цената на Валери е около 1.5 милиона евро, защото за толкова Верона имаше право да го закупи при изтичане на наема му.