Домусчиев обясни защо се е отказал да купува други отбори

снимка: Булфото

Финансовият благодетел на Лудогорец Кирил Домусчиев призна в интервю за Канал 3, че Лудогорец е бил едва началото на плана му да влага пари в българския футбол.

 

Домусчиев искал да купи още 3 клуба, които евентуално да направи сателит на „орлите" от Разград.

 

Силният човек в Лудогорец никога не е криел, че е възнамерявал да се сдобие и с акциите на ЦСКА, но се отказал, защото искал да почне от нулата.

 

Трите клуба, които Домусичев искал да купи, са Спартак (Плевен), Спартак (Варна) и Дунав (Русе), които са по долните етажи на родната йерархия и в момента или се борят за оцеляване, или мечтаят да се завърнат в елита.

 

„Това са 3 големи футболни центрове и искахме да изградим там бази, в които да играят само български футболисти", сподели Домусчиев.

 

„Отказах се от този план след помията, която се изля върху мен. Ще издържам Лудогорец само защото не мога да зарежа децата в школата, те са най-важни. Но няма да инвестирам в различни проекти.

 

Колкото до скандала с Ботев (Пд), аз смятам, че собственикът г-н Василев е подведен. Имаше едно негово подчинено лице, което няма как да крещи по телевизията без знанието на собственика.

 

Сега се чувствам обиден. Ако той иска да ми се обади - добре, но аз няма да го търся. Колкото до съществото, което сипеше срещу нашия отбор, няма какво да го коментирам", каза още Домусчиев.