Камбуров: Ще съм доволен, ако отбележа за ЦСКА половината от головете, които съм вкарал на Левски

снимка: cska.bg

Мартин Камбуров официално бе представен като футболист на ЦСКА. Нападателят е първото зимно попълнение на "червените", след като днес подписа договор за 1.5 години.

 

32-годишният таран, който е ставал три пъти голмайстор на А група, идва на "Армията" като свободен агент, след като за последно игра в китайския Далиен. Именно заради неуредици с бившия си клуб, Камбуров не можеше да подпише с друг отбор до 15-и декември, ето защо той парафира контракта си с ЦСКА едва днес, въпреки че двете страни се бяха разбрали още преди няколко дни.

 

В ЦСКА се надяват Камбуров отново ще се превърне в кошмар за защитата на Левски, която има само лоши спомени, свързани с него от престоя му в Локомотив (Пловдив) и в Локомотив (София). Феновете на ЦСКА също таят уважение към футболиста, особено след знаменития му хеттрик на "Георги Аспарухов" с екипа на столичните "железничари".

 

Интерес към нападателя имаше от родния му Локомотив (Пд), Черно море, Локомотив (Сф), Литекс и дори лидерите Левски и Лудогорец, но в крайна сметка той избра ЦСКА.

 

"Не съм дошъл да играя кърлинг, а футбол. ЦСКА си е ЦСКА и искам да оправдая доверието. Георги Илиев се свърза с мен и съм доволен, че съм в ЦСКА. Причина да подпиша с ЦСКА е, че отношението на Георги Илиев ми допадна. Честен и откровен човек. Не трябва да има специална причина и мотив, за да дойдеш в ЦСКА", бяха първите думи на 32-годишният нападател при представянето му.

 

"На две-три места имах по-добри оферти, но първо бях дал дума на ЦСКА и ако този трансфер беше пропаднал, щях да избирам. Ако вкарам половината голове, които съм вкарал във вратата на Левски, за ЦСКА през пролетта, ще съм много доволен.

 

Когато отборът не е първи, всичко друго е неприемливо. Всички заедно ще се борим до край, за да стопим преднината, която имат другите отбори. Отказване няма", закани се Камбуров.

 

"Поставил съм си за цел ЦСКА да играе добре, да върви напред и да събира точки. Не са важни личните ми постижения и това дали ще стана голмайстор, най-важен е отборът. Договорът ми е на 1.5 години.

 

Някои хора пускаха декларации (Лудогорец), че си правя реклама на техен гръб. Е, такава реклама си направих, че дойдох в ЦСКА", не пропусна отново да жилне шампионите новото попълнение на ЦСКА, след като преди време бе казал, че когато той е вкарвал в А група - Лудогорец не е съществувал.

 

Накрая Мартин Камбуров обясни защо не се е завърнал в родния си клуб - Локомотив (Пловдив). "Още като се прибрах от Китай, имах среща за 5 минути с г-н Марешки, но нямаше нищо конкретно и след това дойде офертата от ЦСКА".