Ботев (Пд) освободи Ферарио Спасов

снимка: Булфото

Ферарио Спасов вече не е старши треньор на Ботев (Пловдив), след като днес е бил освободен от поста си.

 

Тази сутрин специалистът е имал среща със спортния директор Александър Александров и собственика на клуба Цветан Василев, на която те са го уведомили за решението си.

 

Очаква се на мястото на Спасов да застане Станимир Стоилов, като рокадата предстои да бъде обявена официално от ръководството на "канарчетата".

 

На Ферарио Спасов няма да бъде предложен друг пост в Ботев, като той се надяваше да поеме детско-юношеската школа на пловдивчани.

 

Феро има голям опит в работата с подрастващи, тъй като преди да стане треньор на Ботев, той няколко години бе шеф на академията на Литекс, която успя да превърне в една от най-добрите в България.

 

Ферарио Спасов започна работа в Ботев през лятото, със завръщането на отбора в А група, и успя да постигне много добри резултати. "Жълто-черните" събраха 28 точки и ще зимуват на пето място в А група, само на точка зад третия и четвъртия - Литекс и ЦСКА.

 

През есенния полусезон "канарчетата" записаха осем победи, четири равенства и три загуби, но тимът допусна тежко поражение с 3:0 от Славия в осминафиналите за Купата на България и ще трябва да се надява на чудо в реванша, за да продължи напред.

 

Вчера феновете на Ботев излязоха с официална декларация, в която изразиха подкрепата си към Ферарио Спасов и желанието си той да остане начело на отбора, но явно ръководството на клуба е на друго мнение.