Литекс не пожали Черно море, Иса с хеттрик срещу "моряците"

галерия:

снимка: Булфото

Литекс разгроми Черно море с 4:1 на Градския стадион в Ловеч и постигна втора поредна изразителна победа в А група. „Оранжевите" реализираха всички си попадения преди почивката, като Исмаил Иса наниза хеттрик за успеха.

 

Така възпитаниците на Христо Стоичков вече имат 20 точки след изиграването на 11-ия кръг в първенството и продължават да заемат 5-та позиция, но вече се доближиха на 1 пункт от Ботев (Пловдив).

 

„Канарчетата" направиха зрелищно равенство 2:2 с Локомотив в дербито на Пловдив, което предложи всякакъв вид емоции на екзалтираните фенове по трибуните на стадиона в парк „Лаута".

 

Черно море пък регистрира пето поражение в А група и остава с 12 точки, като вече отстъпи 9-тото място именно на Локомотив (Пловдив), който е с идентичен актив.

 

Исмаил Иса вече има 5 попадения в 7 участия за Литекс до момента през сезона и се нареджда на второ място по реализаторски качества в лагера на 4-кратните шампиони. Само националът Георги Миланов има повече голове от бившия нападател на Левски - 6, но ги е постигнал в 11 срещи.

 

Още в 10-ата минута Иса откри резултата след чудесен пробив по лявото крило и много прецизен изстрел покрай тялото на вратаря Георги Китанов - 1:0.

 

Само 5 по-късно Момчил Цветанов отправи страхотен удар, който срещна напречната греда. Отново той малко след това стреля опасно над вратата, но натискът на Литекс даде резултат в 30-ата минута.

 

Тогава в пеналтерията на гостите се създаде разбъркване и Симеон Славчев получи шанса да стреля отблизо, като не сгреши и увеличи аванса на „оранжевите" - 2:0.

 

В 31-ата минута Иса наниза втория си гол в мача и на практика елиминира интригата. Цветанов с поредната си добра проява пусна извеждащ пас за Ваюши, който стреля, а при добавката Иса бе точен на празна врата за 3:0.

 

Бившето острие на Левски оформи хеттрика си в самия край на полувремето, когато бе изведен на стрелкова позиция отляво в пеналтерията, като отново хладнокръвно покачи преднината на Литекс на 4:0.

 

След почивката почетен гол за Черно море отбеляза българският национал Георги Илиев, който вече има 3 попадения за „моряците".