Куп пропуски лишиха Литекс от успех на "Лаута"

галерия:

снимка: БТА

Отборите на Локомотив (Пд) и Литекс завършиха наравно 0:0 в първи мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на България.


Гостите от Ловеч имаха по-чисти шансове за победно попадение, но на два пъти Йордан Господинов отрази решително, останал очи в очи с футболисти на "оранжевите". Дебют за "смърфовете" пък записа добре познатият талант Серафим Михайлов, който нашумя с пробите си в английския шампион Манчестър Сити. Михайлов се появи в игра петнадесет минути преди края на двубоя.


През първата част чисти положения за гол почти нямаше, като по-често играта се водеше в половината на домакините. В 11' обаче именно отборът на Локомотив можеше да открие, ала Илко Пиргов отрази изстрела на Маламов.


Двата тима водиха здрава битка за надмощие, но шансовете пред двамата вратари на ст. "Локомотив" липсваха. В 30' удар на Александър Цветков мина над вратата, а минута по-късно Ваюши не успя да намери добре топката с глава.


Минута преди почивката Бодуров фаулира устремения напред Атанас Курдов, но от статичното положение не последва опасност за Пиргов.


Второто полувреме започна с опасност за вратата на домакините, като Александър Цветков излезе очи в очи с Йордан Господинов. Халфът на "оранжевите" обаче не съумя да се възползва от шанса си, като стреля право в тялото на стража.


Шест минути по-късно Литекс пропиля нова стопроцентова възможност за първи гол. Този път сам срещу Господинов излезе националът Георги Миланов, но подобно на Александър Цветков, и той стреля в тялото на ветерана. В 55' Исмаил Иса стреля с глава след центриране на Попов, но Господинов улови.


Гостите от Ловеч продължиха да създават по-големи опасности пред вратата на съперника, като в 71' пропуск направи и Галин Иванов. Бившият футболист на Славия стреля по посока мрежата, но Кавдански изби от голлинията и спаси своите.


В 75' официалният си дебют с фланелката на Локомотив записа Серафим Михайлов, който през миналата седмица подписа договор със "смърфовете". Миналият през Манчестър Сити нападател се появи на мястото на Атанас Курдов, носейки фланелка с №95 на гърба.

 

И до края на срещата ловчанлии продължиха да търсят по-упорито победата, като в 83' Литекс създаде нова опасност за пловдивската врата. Галин Иванов центрира в наказателното поле на Локомотив, а резервата Герасим Заков не успя да намери топката с глава от чиста позиция.