Завърши проверката на ЦСКА от страна на УЕФА

снимка: Булфото

Приключи одита на четиримата инспектори от Контролния панел на УЕФА на финансовото състояние на ЦСКА, съобщиха от пресслужбата на Българския футболен съюз.

 

Пабло Родригес и Анжела Газараян бяха главните действащи лица в проверката на „червените", като в рамките на 2 дни те се запознаха с всички операции в клуба.

 

На 21-ви септември предстои заседание на UEFA Club Financial Control Body - службата на УЕФА за финансов контрол на клубовете.

 

На него ще бъдат разгледани заключенията на инспекторите по всеки отделен случай на обявените вече публично 23 отбора с нарушения в изискванията за финансов феърплей, един от които е ЦСКА.

 

Преди да вземат крайното решение по казусите от УЕФА ще изчакат и получаването на задължителния доклад от всеки от засегнатите клубове, за който срок е 30-ти септември 2012-та година.

 

Припомняме, че ЦСКА е под постоянен мониторинг от УЕФА, след като през 2009 година изгуби своя лиценз за участие в Европейските клубни турнири.

 

Всеки един от въпросните 23 отбора може да остане без лиценз, като засега от Европейската централа са им спрели временно парите от наградните фондове на Шампионската лига и Лига Европа.


Междувременно по-рано днес треньорът Стойчо Младенов определи 23-мата си избраници за мача от 5-ия кръг на Виктория футболно първенство срещу Ботев Враца. Срещата е в събота от 17:00 часа на стадион „Славия" в столичния квартал „Овча купел".

 

За първи път с червената фланелка се очаква да излязат новодошлите футболисти от Локомотив Пловдив, които ЦСКА не можеше да картотекира до 1-ви септември заради забрана.