Любо Пенев: Бербатов е затворена тема

снимка: Булфото

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Любослав Пенев даде пресконференция преди началото на квалификациите за Световното първенство в Бразилия, които започват този петък.

 

"Лъвовете" се изправят срещу европейския вицешампион Италия в първия си мач, като той ще бъде на стадион "Васил Левски".

 

Очаквано, една от най-коментираните теми - отказът на Бербатов да се върне в състава на Пенев, бе засегната на пресконференцията, но треньорът настоя, че той не е бил подведен от Бербатов.

 

"Бербатов не ме е подвел. Аз му изпратих покана, за да е всичко официално. Темата за мен е затворена, пожелахме си успех и това е", сподели лаконично Пенев.

 

"Изчаках да видя ще има ли промяна в ситуацията с Бербатов, за да видя дали да повикам нови нападатели. Разполагаме с Генков и Рангелов и за тези два мача групата е затворена. Имам един разширен състав и към момента това е моят отбор, както и групата за мача", сподели бившият треньор на Литекс и ЦСКА, отговаряйки на въпрос защо не е извикан Мартин Петров.

 

"Що се отнася до програмата, ние си я избрахме, както и противниците. Мисля, че е добре, че ще играем на собствен терен в началото.

 

"Резултатите са важни и ще гоним победа във всеки мач. Не харесвам приказките, ако можем, ще измъкнем нещо.

 

"Моят отбор се подготвя за победа. Ако се получи друг резултат - да, но нека направим това, което зависи от нас, за да постигнем трите точки във всеки мач", сподели още Любо Пенев преди старта на поредната кампания на националите в квалификациите за Мондиал.