Иво Иванов напусна Левски в посока Берое

снимка: levski.bg

Иво Иванов вече не е играч на Левски и ще продължи кариерата си в Берое, като новината бе разпространена от старозагорския клуб.

 

"Заралии" няма да плащат трансферна сума на "сините", а като част от сделката Димитър Везалов ще акостира на стадион "Георги Аспарухов" по предложение на спортно-техническото ръководство на Берое.

 

Левски пък ще плати определена цена за подписа на Везалов, а от пресслужбата на старозагорци обявиха, че клубът запазва част от правата му при бъдещ трансфер.

 

„Считам, че предложението ни към ръководството е правилно и сме удовлетворени от решението им", коментира Ивко Ганчев - старши-треньор на Берое.

 

Иво Иванов за последно игра за Левски в злополучните сблъсъци с ФК Сараево от втория предварителен кръг на Лига Европа - "сините" напуснаха турнира след поражение с 1:3 в столицата на Босна и Херцеговина.

 

Везалов е на 25 години и е играл в Любимец, преди да премине в Берое, а иначе започва кариерата си в родния Свиленград 1921. Защитникът записа 13 мача за "заралии" през изминалата кампания, като има и 1 гол.

 

25-годишният защитник беше следен от Левски дълго време, но възможностите за трансфер през лятото изглеждаха пропаднали. Иванов ще се завърне в родния си клуб, с който спечели купата на България и приза за най-добър защитник.