Моуриньо: Играхме по-добре в защита, отколкото в нападение

снимка: БТА

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо остана доволен от играта и резултата след класическата победа с 3:0 на "белия балет" над Галатасарай в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига, игран на "Сантяго Бернабеу" снощи. Португалският специалист отдели специално внимание на добрата игра на отбора в защита, като похвали бранителите си.

 

"Мисля, че се защитавахме по-добре, отколкото нападахме. в атака много често губехме последната топка или не успявахме със завършващия пас. Въпреки това, създадохме и немалко положения и можехме да отбележим и още голове. Според мен обаче, че в отбрана се справихме изключително добре", коментира Специалния пред Sky Sports след мача.

 

"Играхме много сериозно. За разлика от испанската преса, ние подходихме с необходимото уважение към Галатасарай. Знаем, че те са добър отбор с чудесни нападатели, които са опасни, винаги когато са с топката в крака, и се бяхме подготвили много добре от гледна точка на защитата", добави Моуриньо.

 

"Знам,че ако отбележим гол в Истанбул, те трябва да вкарат пет. Резултатът е много добър, но аз съм виждал толкова невероятни неща във футбола, че нищо не може да ме изненада, а и да не забравяме, че Истанбул е много негостоприемно място. Галатасарай разполага със страхотни футболисти", каза още португалският специалист.

 

Накрая бившият наставник на Интер и Челси разкри, че след мача е говорил с Дидие Дрогба и Уесли Снайдер. "Бях с Дидие в края на мача, също и с Уесли. Те са ми като семейство. По време на 90-те минути не бяха, но иначе сме като семейство".