10 от Реал Мадрид изхвърлиха Сити от Шампионска лига след равен на "Итихад" (ВИДЕО И СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА

10 човека от Реал Мадрид успяха да удържат равенство 1:1 срещу Манчестър Сити на "Итихад", като по този начин "кралския клуб" изхвърли английския шампион от надпреварата в Шампионската лига.

 

През първото полувреме възпитаниците на Жозе Моуриньо буквално разбиха своя съперник, но му отбелязаха само един гол чрез Бензема (10). През второто Сити заигра по-добре, но до гол се стигна чак в 74-ата, когато Агуеро се разписа от дузпа, заради която Арбелоа бе изгонен.

 

Въпреки преимуществото си при играчите на терена „гражданите" не успяха да стигнат до гол, което изпрати Сити за втора поредна година извън най-добрите 16 в Европа.

 

Благодарение на точката си Реал се класира напред, но ще завърши на второ място, след като тази вечер Борусия събра 11 точки след убедителна победа над Аякс. „Белия балет" има 8 и дори победа не може да класира столичани на първа позиция. Сити пък е последен с 3 точки, а Аякс има 4.

 

Срещата започна вихрено за Реал Мадрид, след като от първата минута възпитаниците на Моуриньо натисна в търсене на попадение, което падна в 10-ата минута. Тогава Ди Мария получи топката на дясното крило и центрира перфектно към далечната греда, където Бензема беше оставен абсолютно непокрит и французинът отбеляза - 0:1.

 

Последваха два много бързи пропуски на „белия балет", като първо Кедира пропусна да отбележи с глава от 4 метра, а в 15-ата минута Роналдо след чудесен пробив опита да прехвърли Харт, успя, но Настасич изчисти от голлинията. При последвалата добавка удар на Роналдо бе избит.

 

В 23-ата минута отново беше близо до гол, след като страхотна атака в зелено завърши с извеждащ пас към Кедира, който обаче се засуети и позволи на Харт да се намеси.

 

След това „гражданите" поизравниха играта и последваха две добри положения за тях. Първо в 26-ата Майкон имаше страхотна възможност, но от 15 метра стреля в аут, а след него Джеко не се възползва от чудесен пробив на Силва. Коларов пък стреля от 30 метра в аут.

 

До края на полувремето нямаше много интересни ситуации, въпреки че Реал на няколко пъти сътвори чудесни атаки, които обаче завършиха без прецизен удар към вратата на Харт.

 

Вторите 45 минути започнаха с натиск на "гражданите", които още в 49-ата минута можеха да отбележат след страхотен пробив на Давид Силва, но Агуеро не успя да овладее добре подаването му и позволи на Касияс да се намеси. Малко по-късно и самият Силва изпусна добро положение.

 

В 64-ата дойде и най-чистото положение в срещата за Сити, след като Яя Туре центрира от крилото, топката се отклони и попадна в Агуеро на метър от голлинията, но Касияс отново показа неземната си класа и спаси, а след това топката беше и избита.

 

Реал обаче отговори бързо с пробив на Роналдо, който през центъра стреля от 24 метра, но Харт спаси. Той се опита да направи добавка, но бе бутнат в наказателното поле. Съдийски сигнал обаче не последва.

 

За сметка на това в 73-ата последва такъв - Яя Туре подаде към Джеко пред наказателното поле, който се опита да пусне към Агуеро. Аржентинецът се строполи на земята след лек контакт с Арбелоа, но съдията сметна, че е достатъчно за дузпа. Освен това Арбелоа получи втори жълт и съответно червен картон. Агуеро изпълни хладнокръвно дузпата и изравни - 1:1.

 

Моуриньо вкара в игра Варан, който замени Бензема, като Реал се опита да задържи точката и да изхвърли Сити от турнира. Това даде резултат и Сити не стигна до нито едно положение до края на срещата, а Манчини извади незнайно защо Агуеро, пускайки Милнър на негово място.

 

Това разбира се не даде резултат и Манчестър Сити отпадна от Шампионската лига за втора поредна година по същия безславен начин.


szólj hozzá: Man City vs Real Madrid 1:1 GOALS HIGHLIGHTS