Бразилска фиеста класира Шахтьор на осминафиналите (ВИДЕО)

снимка: БТА

Шахтьор се превърна в поредния осминафиналист в Шампионската лига, след като тази вечер в зрелищен двубой надделя над Нордселанд с 5:2 като гост на "Паркен".

 

Украинският тим подцени много своя съперник и в 22-ата минута Нордселанд вече водеше в резултата, след като Джон центрира перфектно към Нордстранд и той отбеляза абсолютно необезпокояван.

 

Луис Адриано успя да върне едно попадение три минути по-кусно, но в 29-ата минута Лоренцен отбеляза рядко красив гол за 2:1.

 

От там нататък обаче гостите се разиграха и не оставиха съмнение кой е по-заслужилият отбор. До края на полувремето Вилиан в 44-ата минута успя да изравни, след като преди него Мхитариян изпусна няколко положения. Голът падна благодарение на отлична асистенция на Фернандиньо.

 

Още в 50-ата минута гостите вече водеха в резултата, след като отново бразилецът получи топката на границата на наказателното поле, като той с плътен удар успя да преодолее Хансен.

 

Точка на спора беше сложена само 2 минути по-късно, след като друг бразилец - Луис Адриано, също отбеляза второто си попадение в срещата и направи резултата 2:4. В самия край на срещата той оформи и своя хетррик и фиксира крайния резултат - 2:5.

 

След победата си Шахтьор е първи с 10 точки и вече е на осминафинал, докато Нордселанд има само точка от равенството с Ювентус. Челси пък е пред отпадане от турнира.


szólj hozzá: Nordsjalland vs Shakhtar 2:5 GOALS HIGHLIGHTS