Клуж шокира Базел, Динамо покори Германия

снимка: БТА

Румънският шампион Клуж направи важна крачка към повторно влизане в груповата фаза на Шампионската лига, след като тази вечер румънците постигнаха победа с 2:1 при визитата си на Базел в двубой от плейофната фаза на турнира.

 

Швейцарският тим игра 1/8-финал в Шампионската лига през миналия сезон, но има голям шанс през този сезон Базел да не намери място в групите. Срещата с Клуж стартира чудесно за швейцарците, които само минута преди почивката поведоха в резултата, благодарение на Штрелер.

 

Второто полувреме обаче се оказа кошмарно за домакините, които допуснаха пълен обрат. В герой за Клуж се превърна Моду Соугу, който между 66' и 71' отбеляза на два пъти за крайното 1:2.

 

Лоша вечер изживя и германският Борусия Мьонхенгладбах, който е на ръба на отпадането. Немският тим регистрира загуба с 1:3 като домакин от Динамо Киев, което прави задачата на тима за реванша почти невъзможна.

 

Борусия също поведе в резултата, благодарение на Ринг, но Михалик, Ярмоленко и автогол на Люк де Йонг обърнаха везните в полза на украинците.

 

Близо до класиране в групите е и датският Копенхаген, който постигна чист успех с 1:0 при домакинството си на Лил. Автор на единствения гол бе Сантин, а Лил пропусна дузпа чрез Пайе.

 

Почти сигурно в групите на Шампионската лига ще играе шотландският гранд Селтик, който не изпита проблеми срещу шведския Хелзинборг. "Детелините" се наложиха с 2:0 като гост, очаквайки с оптимизъм реванша в Глазгоу. Точни за британците бяха Комънс и Самарас.

 

Всички резултати от днешните плейофи за влизане в Шампионската лига:

 

Спартак Москва - Фенербахче 2:1

 

Базел - Клуж 1:2

 

Копенхаген - Лил 1:0

 

Хелзинборг - Селтик 0:2

 

Борусия (М) - Динамо Киев 1:3