Франция и Дешан нашамариха Италия (ВИДЕО и СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА

Съперникът на България в световните квалификации Италия допусна домакинска загуба с 1:2 от Франция в приятелски двубой, изигран на "Стадио Енио Тардини" в Парма.

 

Стефан Ел Шарави откри за "адзурите" през първата част, но Матийо Валбуена изравни две минути по-късно. Решаващият удар за "петлите" бе нанесен от резервата Бафетимби Гомис, който в 67' прониза Салваторе Сиригу за крайното 1:2 в полза на Франция.


Селекционерът на домакините експериментира с тактическа схема 4-3-3, като на вратата на "адзурите" застана Салваторе Сиригу. Андреа Бардзали, Джорджо Киелини, Федерико Балдзарети и Клаудио Маджо започнаха в защита, докато Рикардо Монтоливо, Клаудио Маркизио и младият Марко Верати получиха доверие в полузащитата. Антонио Кандрева, Марио Балотели и Стефан Ел Шарави стартираха в атака.


Наставникът на "петлите" Дидие Дешан постави Уго Лорис на вратата, а Матийо Дебюши, Патрис Евра, Мамаду Сахо и Лоран Косиелни започнаха в отбрана. Етиен Капуе, Блейс Матуиди и Муса Сисоко оформиха халфовата линия на Франция, докато Франк Рибери и Матийо Валбуена помагаха на изнесения напред Оливие Жиру.


Срещата на "Стадио Енио Тардини" започна с активна игра на Марио Балотели, който от самото начало започна да обстрелва пазената от Лорис врата. В 6' изстрел на нападателя излезе в аут, а три минути по-късно, отново той се оказа в центъра на вниманието. Супер Марио нанесе нов удар по посока Лорис, но този път кълбото срещна гредата.

 


Постепенно се стигна до 35', когато домакините откриха резултата. В изцяло "росонерска" комбинация, Рикардо Монтоливо изведе Стефан Ел Шарави на чиста голова позиция. Малкия Фараон се изстреля зад Лоран Косиелни и прати топката зад гърба на Уго Лорис, вдигайки трибуните на крака - 1:0.


Радостта на домакините обаче не трая дълго, тъй като само две минути по-късно "петлите" отвърнаха на удара. Крилото на Марсилия Матийо Валбуена блесна с прекрасна индивидуална акция, като първо се измъкна от двама италиански бранители, преди от труден ъгъл да прати топката зад безпомощния Сиригу - 1:1.

 


През втората част двамата селекционери очаквано извършиха сериозен брой промени в своите стартови състави, а в 67' се стигна и до пълен обрат на "Енио Тардини". Патрис Евра видимо се опита да стреля по посока вратата, но вместо това, изстрелът му се превърна в центриране. На точното място в точното време се оказа резервата Бафетимби Гомис, който с глава изведе "петлите" напред - 1:2.


До края на срещата Италия опита да върна втория гол на Франция, но отбраната на гостите издържа на предизвикателството. В 82' резервата Себастиян Джовинко бе близо до изравнително попадение, но Уго Лорис парира изстрела на Атомната мравка.

 


Между 85' и 87' двата тима си размениха по един шанс, като първи възможност да се разпише имаше Жереми Менес. Нападателят на ПСЖ стреля по посока мрежата, но съотборникът му на "Парк де Пренс" Салваторе Сигиру се намеси и отрази.


Две минути по-късно Италия бе на милиметри от изравняването. Удар на Джакерини се отби в напречната греда и топката тупна около голлинията, оставяйки впечатление, че има попадение. Такова обаче не бе сигнализирано, като крехкият аванс на Франция оцеля и след тази ситуация.


szólj hozzá: Italy vs France 1:2 GOALS HIGHLIGHTS