Дрогба и Яя Туре класираха Кот д'Ивоар на полуфинал (видео)

Дидие Дрогба вкара два гола за победата с 3:0 на Кот д'Ивоар срещу домакина Екваториална Гвинея на четвърфиналите от турнира за Купата на африканските нации.

 

Крайният класически резултат бе оформен от Яя Туре малко преди последния съдийски сигнал, но за всички привърженици на „Нуево Естадио де Малабо" бе видно, че „слоновете" са далеч по-класният отбор.

 

Дидие Дрогба отново се превърна в истински лидер на своя тим, макар да започна мача по доста разочароващ начин, изпускайки дузпа в 27-ата минута.

 

Във въпросната ситуация Жервиньо нахлу в наказателното поле на домакините и стреля опасно, но шутът му бе блокиран. Топката попадна в Туре, който от чиста позиция отправи удар в ръката на бранител на Гвинея.

 

Реферът посочи бялата точка, макар играчите на Кот д'Ивоар да трябваше да завършат добрата атака с гол. Дрогба се нае да изпълни дузпата, но вратарят на Екваториална Гвинея Данило хвана ъгъла и парира опасността.

 

Нападателят на Челси демонстрира силен характер и само 120 секунди по-късно се реваншира за пропуска си, като открадна топката и напреда, преди да отправи безпощаден удар за 0:1.

 

В 70-ата минута отново Дрогба бе на правилното място в пеналтерията на противника, за да засече с глава отлично центриране от корнер, след което резултатът бе покачен - 0:2.

 

Крайното 3:0 бе оформено в 82-ата минута от Яя Туре, който с прекрасен изстрел от статично положение на 25 метра от голлинията не остави никакви шансове на Данило.