ЦСКА не остави шансове на Левски

галерия:

снимка: Булфото

Шампионът ЦСКА спечели по категоричен начин волейболното Вечно дерби с Левски, след като днес "червените" записаха убедителен успех с 3:0 (26:24, 25:20, 25:16) в своята зала "Васил Симов". Срещата бе от програмата на 19-ия кръг на родната Суперлига.

 

Около 300 души присъстваха на двубоя, който обаче не оправда напълно очакванията за дерби. Далеч по-младият тим на Левски оказа по-сериозна съпротива на своя домакин единствено в първия гейм, когато "сините" до последно се бориха за неговото спечелване. Във втората и третата част обаче опитът на ЦСКА каза своята дума, като възпитаниците на Сашо Попов бяха безкомпромисни.

 

Мачът започна с предимство от 4:1 в полза на домакините, но постепенно гостите от Левски възстановиха равенството за 8:8. В последствие дори се стигна до момент, когато "сините" дръпнаха с 15:10, благодарение на силна серия на Георги Братоев. Последва обаче спад в играта на гостите, което и позволи на "армейците" отново да изравнят за 16:16. В края на гейма борбата бе изключително оспорвана, но при 25:24 ЦСКА затвори частта в своя полза.

 

В следващите два гейма съпротивителните сили на Левски постепенно започнаха да намаляват, като най-лесно "сините" се предадоха в последната трета част, когато записаха едва 16 точки в своя актив. Най-резултатен в мача бе Симеон Александров от състава на Левски с 18 точки, докато за ЦСКА най-ефективен бе Светозар Иванов с 12.

 

ЦСКА е на трето място в класирането с 41 точки, а Левски е пети с 28 точки. Лидер остава Пирин с 47 точки и мач по-малко.