Дел Пиеро ще заиграе извън Италия, очаква първият му агент

галерия:

След като по-рано днес президентът на Ювентус Андреа Анели официално обяви, че клубната легенда Алесандро Дел Пиеро няма да остане в Торино след края на този сезон, първият агент на ветерана Клаудио Паскуалин отправи прогноза за бъдещето на бившия италиански национал.

 

Паскуалин сподели очакване, че 36-годишният нападател ще завърши кариерата си в чуждестранен клуб, преди да се завърне на "Ювентус Арена" на директорски пост. До този момент, Алекс Дел Пиеро никога не е играл извън Италия.

 

"Това, че президентът Андреа Анели е заявил, че Дел Пиеро повече няма да играе за Ювентус, не означава, че той ще спре с футбола", подчерта агентът. "Той може да бъде заинтересован от идеята да заиграе в чужбина".

 

"Алекс може да се завърне в Ювентус като директор, след като поиграе извън Италия. Не мисля, че той ще остане в Серия А, макар и да има много отворени врати към него. Сигурен съм, че той ще направи най-добрия избор за себе си и своето семейство. Предполагам, че ще избере Америка пред Испания", добави Паскуалин.

 

Именно Клаудио Паскуалин е човекът, който "открива" младия Дел Пиеро и му дава шанс да заиграе за "старата госпожа" през вече далечната 1993.

 

"Когато за първи път го видяхме в действие, много от нас заявиха, че подобен играч се ражда веднъж на 20 години", спомня си Паскуалин.