Интер дава Кутиньо под наем на Еспаньол

снимка: inter.it

Филипе Кутиньо ще доиграе остатъка от сезона под наем в Еспаньол, става ясно от материал на мадридския вестник Marca. Полузащитникът на Интер, който има един гол за „нерадзурите" досега през сезона, рядко попада в състава на Клаудио Раниери.

 

Потенциалът на 19-годишния бразилец обаче е ценен в лагера на „черно-сините" и затова те търсят начин да го развиват, като Еспаньол е амбициран да привлече качествени попълнения за оставащата половина от Примера дивисион.

 

Кутиньо може да играе като офанзивен халф и като крило и ще се впише в схемата на отбора, играещ на „Корнея ел Прат".

 

Очаква се днес сделката да бъде официално потвърдена от двата клуба.

 

Кутиньо играеше основна роля в концепцията на Рафаел Бенитес за Интер, когато испанецът наследи Жозе Моуриньо на поста и имаше катастрофален период начело на „нерадзурите". Младият бразилец не можеше да се справи с голямата отговорност да замени контузения Уесли Снайдер, а и имаше проблеми с напрежението, идващо от многото игрови минути без предишен опит.

 

Все пак, Кутиньо продължи да работи за развитието си и въперки неприятните спомени отпреди два сезона, вече засвидетелства лоялността си към Интер и бе обявил, че иска да играе през цялата си кариера за „нерадзурите".