Барселона си върна лидерската позиция след победа над Спортинг Хихон (видео)

снимка: mundodeportivo.com

Отборът на Барселона се наложи с минималното 1:0 при гостуването си на Спортинг Хихон в мач от 7-ия кръг на Примера Дивисион и се върна на върха в класирането. Единственото попадение в срещата отбеляза Адриано Корея в 12-та минута.

 

Още от първите минути на двубоя възпитаниците на Хосеп Гуардиола се настаниха в половината на домакините и натискът им даде резултат още в 12-та минута, когато Адриано Корея откри резултата. Плеймейкърът на каталунците Шави отправи силен изстрел от дистанция, който срещна напречната греда, след което топката попадна в Адриано и той не сбърка при добавката за 0:1.

 

Барселона продължи да играе по-активно и бе близо до втори гол в 16-та минута, когато Тиаго Алкантара проби по лявото крило и намери Давид Вия в наказателното поле, но нападателят на Барса би прави в ръцете на вратаря на Хихон.

 

В 34-та минута пък Лионел Меси се строполи в наказателното поле на домакините, но главния съдия остана безмълвен.

 

Футболистите на Спортинг Хихон също имаха своите шансове за гол, като най-чистото положение, което създадоха през първото полувреме бе в самия край на частта, когато Андре Кастро отправи много опасен удар, но Виктор Валдес бе на мястото си и спаси.

 

След почивката темпото на игра рязко спадна, като Барселона не показа нищо от това, което хората са свикнали да виждат от тях, докато плахите опити за атаки на Спортинг Хихон се разбиваха в защитата на каталунците. В крайна сметка до нов гол в мача не се стигна и Барселона си тръгна с трите точки от Хихон.

 

След тази победа момчетата на Пеп Гуардиола отново се изкачиха на първото място във временното класиране на Ла Лига с актив от 14 точки, колкото има и Леванте, но тимът от Валенсия е с по-лоша голова разлика. Спортинг Хихон пък остава на последната 20-а позиция само с една спечелена точка.