Нова голеада с марка "Реал Мадрид" в Азия (видео)

галерия:

Испанският колос Реал Мадрид постигна нов разгромен успех по време на предсезонното си турне в Азия, разгромявайки с 6:0 тима от китайската Супер Лига Тианжин Теда. Голеадата на "лос бланкос" идва само три дни, след като възпитаниците на Жозе Моуриньо отбелязаха седем попадения на друг китайски състав - Гуанжу.

 

Два гола за Реал Мадрид отбеляза френският таран Карим Бензема, а по един път се разписаха Рикардо Кака от дузпа, Анхел Ди Мария, Гонсало Игуаин и започналият от пейката Кристиано Роналдо.

 

Жозе Моуриньо направи седем промени спрямо стартовия състав, с който стартира срещата с Гуанжу в сряда. На вратата на "кралския клуб" стартира Мехиас, а пред него в отбрана бяха наредени Варан, Серхио Рамос, Албиол и Арбелоа. В халфовата линия Специалния заложи на Шаби Алонсо, Кака и Фабио Коентрао, докато в предни позиции действаха Анхел Ди Мария, Гонсало Игуаин и младият Хесе. В течение на двубоя в игра се появиха още вратарите Хесус и Касияс, както и Начо, Марсело, Пепе, Кедира, Рикардо Карвальо, Бензема, Калехон, Йозил и Роналдо.

 

Сблъсъкът започна с ранен гол на Реал Мадрид, след като в самото начало Анхел Ди Мария бе фаулиран в наказателното поле, което доведе до дузпа в полза на испанците. Кака застана зад топката и превърна наказателния удар в гол, откривайки за своя тим. След 13 минути резултатът бе и удвоен, когато Ди Мария се възползва от слаба игра в защита на азиатците и реализира.

 

След почивката последваха нови четири гола във вратата на Тианжин. Гонсало Игуаин покачи на 3:0, след като довкара първоначално отбитата от вратаря топка, а заменилият го Кристиано Роналдо покачи на 4:0, отбелязвайки с мощен удар.

 

До края на срещата настъпи и моментът на Карим Бензема, който отново направи заявка за титулярно място в редиците на Реал Мадрид. Французинът се разписа на два пъти и оформи крайното 6:0 в полза на "белия балет", който продължава с подготовката си за сблъсъците с Барселона за Суперкупата на Испания.

 

Притеснения за Жозе Моуриньо обаче идват от травмата, която националът Серхио Рамос в течение на мача. Все още не е ясно доколко сериозно е състоянието на бранителя, който бе заменен от Начо след инкасирания неприятен удар.