Жозе Моуриньо удължи договора си с Реал Мадрид

снимка: БТА

Португалският специалист Жозе Моуриньо подписа нов договор с испанския колос Реал Мадрид, който ще го задържи начело на тима до лятото на 2016-а година, съобщи официалния сайт на клуба.

 

49-годишният феномен в треньорската професия пое „кралския клуб" през 2010-а година, като споразумението му с ръководството тогава беше за период от 4 години. Днес обаче този период беше удължен с още 2.

 

Моуриньо успя да помогне на клуба да се съвземе от европейската си летаргия и класира отбора два пъти поред на полуфиналите в Шампионска лига, но засега 10-ата европейска титла остава само мечта. Освен това той завоюва Купата на Краля през миналия сезон, а през този Реал Мадрид сложи край на стряскащата доминация на Барселона в Испания и стана шампион на Испания за рекорден 32-и път.

 

„Реал Мадрид и Жозе Моуриньо стигнаха до съгласие да бъде удължен договора на треньора с клуба до 30-и юни 2016-а година", гласи съобщението на официалния сайт на „белия балет.

 

Днешната новина слага край на спекулациите, които тръгнаха още през зимата, че португалският специалист иска да напусне Реал още през това лято. Спекулациите дори гласяха, че той ще поеме един от бившите си тимове - Интер или Челси.

 

Жозе Моуриньо е единственият треньор, печелил първенствата на Испания, Италия и Англия, а освен това през тази година неговият тим постави рекорд за най-много събрани точки в един сезон в Примера - 100.

 

Освен това 49-годишният треньор е един от тримата в историята, които са печелили Шампионската лига с два различни отбора - Порто (2004) и Интер (2010). Сега той ще има още 4 години на разположение да постигне мечтата на всички в Мадрид - 10-а титла от най-комерсиалния европейски клубен турнир.