Шампионите на Каменица ФЕНкупа 2011 изгледаха на живо Ел Класико

галерия:

Шампионите на Каменица ФЕНкупа 2011 "Дунав 2010" (Русе) преживяха незабравима футболна емоция в съботната вечер. Момчетата изгледаха от трибуните на култовия "Камп Ноу" Ел Класико и победата на Реал Мадрид над Барселона с 2:1.

 

Посещението на легендарното испанско дерби бе наградата, която "Дунав 2010" спечелиха като национални шампиони в Каменица ФЕНкупа 2011. Традиционният приз на най-големия турнир по футбол за аматьори в България - посещение на футболно дерби от Европа, вече 10 поредни години мотивира хиляди фенове на любимата мъжка игра от цялата страна да дават най-доброто от себе си в националния турнир.

 

Момчетата от отбора на "Дунав 2010" от Русе грабнаха ФЕНкупа 2011, след като се справиха с конкуренцията на над 2000 отбора в изданието на футболната надпревара миналата година. Още когато получиха титлата на Големия финал в София през октомври м.г., победителите обявиха, че искат да гледат мач на своите любимци от Барселона. В съботната вечер в столицата на Каталуния те изживяха мечтата на всеки един футболен запалянко и гледаха мача на любимия си отбор на живо.

 

Българската агитка не просто стана част от екзалтираните близо 100 000 почитатели на футбола по трибуните на легендарната каталунска крепост, но и имаше възможността да развее клубното знаме и българския флаг от своите места.

 

Момчетата нетърпеливо чакаха 3 часа пред стадиона и бяха едни от първите, които влязоха на "Камп Ноу" за дербито, а мултинационалната агитка на Барса в сектора на "Дунав 2010" посрещна с одобрение, овации и скандирания "Стоичков" момента, в който шампионите от Русе извадиха българския трибагреник. За жалост Ел Класико завърши с неприятен за всички фенове на Барселона резултат и доближи конкурентите от Мадрид до шампионската титла в Примера дивисион.

 

"Целият отбор симпатизираме на Барселона, така че загубата малко ни натъжи, но пък с момчетата се разбрахме да дадем всичко от себе си и да станем отново шампиони на Каменица ФЕНкупа. Тогава пак ще гледаме Ел Класико и този път ще видим победа на Барса", коментираха те след края на мача.

 

"Досега си мислехме, че сме на късмет за Барселона, тъй като "Дунав 2010" е третият шампион на Каменица ФЕНкупа, който гледа на живо Ел Класико, а двата пъти преди това, с отбора на "Клетката" през 2008 и с "Трите мечки" през 2010, Барса неизменно побеждаваше. Явно обаче, не можем да говорим за традиции, а само за футболни емоции", допълни леко разочарованият Кирил Глушков - мениджър събития в "Каменица" АД, който бе заедно с русенци в Барселона и също симпатизираше на каталунците.

 

"Посещението на Ел Класико беше едно незабравимо изживяване - бяхме абсолютно завладени от магията на най-голямото дерби на Испания, въпреки загубата на любимия отбор. Благодарим на Каменица за тази уникална възможност и пожелаваме на всички участници в предстоящото юбилейно издание на ФЕНкупата успех, тъй като наградата наистина си заслужава", завърши капитанът на русенския тим Валентин Керчев.

 

Играчите на "Дунав 2010" ще имат шанса да защитят титлата си още на 2 и 3 юни, когато ще се проведат регионалните финали на Каменица ФЕНкупа 2012 в Русе.

 

През изминалия уикенд се проведе и първият полуфинал от програмата на юбилейния турнир, в който ФЕНкупата на Благоевград заслужи отборът на "Авангард" (Сандански).

 

И през тази година шампионите на Каменица ФЕНкупа 2012 по традиция ще получат като награда посещение на мач на техен любим европейски отбор по избор.