Диего Симеоне амбициран да върне блясъка на Атлетико Мадрид

снимка: БТА

Новият треньор на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че основната му цел начело на клуба
ще бъде да възстанови реномето му на фактор в Примера дивисион.

 

Въпреки че има противоречиви постижения в кариерата си на наставник до момента, младият аржентински специалист спечели доверието на ръководството на „дюшекчиите" и наследи на поста по-опитния Грегорио Мансано.

 

Симеоне прекара общо 5 години като футболист на Атлетико, разделени на два периода - първият бе между 1994-та и 1997-ма година и се оказа по-успешен за някогашния бранител, след като той записа 98 мача и реализира 21 гола с екипа на тима. През 2003-та Симеоне се върна на „Висенте Калдерон" и изигра 36 срещи, украсени с 2 попадения, преди да премине в Расинг Сантандер, за да приключи активната си кариера.

 

„Винаги съм смятал за задължително да се върна в Атлетико като треньор", заяви Симеоне. „Отговорността е огромна, но това не ме плаши - напротив, изпълва ме с вълнение. Винаги съм приемал с охота предизвикателствата и това е поредното."

 

„Харесвам агресивния стил на игра. Искам да видя един силен отбор, който е отдаден на задълженията си на терена и организира бързо атаките си. Това са и нещата, които феновете винаги са харесвали. По този начин те ще могат да заобичат отбора още повече и повече хора ще могат да се причислят към привържениците ни."

 

Първият мач на Диего Симеоне начело на „дюшекчиите" ще се играе на 7-ми януари срещу Малага в среща от 17-ия кръг на Примера дивисион. Атлетико в момента заема 10-та позиция в класирането с 19 точки - 2 по-малко от андалуския тим, който е 9-ти.