Двама чужденци на проби в Берое

галерия:

снимка: Beroe Online

Двама чужденци са на проби в Берое, информира Beroe Online. Става дума за 17-годишният Симон Канга от Камерун и за аржентинецът с италиански паспорт Алехандро Касио, който е на 23 години. Двамата играят като халфове.

 

Касио пристигна в Стара Загора вчера, а Симон Канга тренира почти цяла седмица с юношите страша възраст на Берое, но вчера получи тежка травма по време на контролната среща с Верея.

 

Алехандро Матиас Касио (Alejandro Matjas Cascio) е роден на 23 юни 1988 г. в Росарио, Аржентина. Висок е 169 см, тежи 68 кг. Бабата и дядото на футболиста са италианци и той също има италианско гражданство. Юноша е на Нюелс Олд Бойс, но е освободен от отбора поради безперспективност.

 

Последният му отбор е Олимпиакос (Волос, Гърция), който бе закрит преди няколко месеца поради доказателства за уреждане на мачове. Касио има записани минути в мача на Волос срещу Диферданж от предварителните кръгове за Лига Европа тази година.

 

Вече седмица с юношите на Берое старша възраст подготовка води 17-годишният Симон Канга от Камерун. Футболистът е живял последните две години в Полтава (Украйна), където е играл в юношески формации. Агент на играча е бившият треньор на Берое Иван Вутов.

 

Канга изигра миналата сряда контрола със старшата възраст на Берое срещу младшата на "зелените", а през тази записа 11 минути в мача с Верея игран днес. Канга обаче получи травма, като притесненията на лекарите на Берое са, че става дума за скъсани кръстни връзки на коляното.

 

Днес камерунецът ще мине ядрено-магнитен резонанс в Стара Загора, който трябва да потвърди или отхвърли предварителната диагноза.