Даниел Георгиев се завръща на Лаута

галерия:

Полузащитникът Даниел Георгиев ще продължи кариерата си в Локомотив (Пловдив), стана ясно днес. Играчът е постигнал договорка с президента на клуба Константин Динев за личните си условия и утре официално ще подпише контракт за 1+1 години, съобщи административният директор на "смърфовете" Атанас Узунов. Футболистът ще проведе първа тренировка с новия си клуб още днес.

 

Така Даниел Георгиев се завръща на Лаута, шест години след като бе трансфериран по посока ЦСКА. 29-годишният футболист има 17 мача с екипа на "смърфовете", като дори записва участие и в срещи от европейските клубни турнири срещу отборите на ОФК Београд и Болтън.

 

Георгиев е юноша на Левски. Започва с големия футбол от Вихрен (Сандански), през 2005 година преминава в Локомотив (Пловдив), откъдето след един силен сезон е трансфериран в ЦСКА. През 2007 година подсилва Черно море. Георгиев има повече от 150 мача и 20 гола в А група. Той също така има 17 мача и 3 гола в Европейските клубни турнири.

 

Георгиев игра в Черно море в последните четири сезона, но през лятото напусна варненци и парафира договор новака в турския елит Ордуспор. Той изкара лятната подготовка с новия си отбор, но в
последствие след смяна на спортно-техническото ръководство хафът разтрогна договора си с клуба, а през последните седмици халфът поддържаше форма с Академик (София).