Иво Иванов и Христо Йовов продължават да се готвят на облекчен режим

галерия:

снимка: levski.bg

Христо Йовов и Иво Иванов пропуснаха неделната тренировка на Левски. Двамата въртяха обиколки на помощното игрище по време на тактическото занимание, което беше последното открито преди реванша на "сините" от Лига Европа срещу словашкия Спартак Търнава. Мачът е в четвъртък, а Левски има аванс от един гол след победата с 2:1 над "Георги Аспарухов".

 

Христо Йовов получи удар в ребрата след падане по време на първия мач между двата отбора, а в неделя тренира за първи път на облекчен режим, след като пропусна двете занимания на своите съотборници в петък и събота. Това означава, че Йовов ще започне да тренира с топка в началото на следващата седмица и най-вероятно ще бъде на разположение на старши треньора Георги Иванов за мача в Търнава.

 

Иво Иванов пък продължава да се подготвя по специална програма, след като получи травма в аддукторите по време на подготовката на Левски в австрийската база Линдабрун, припомня БТА. Той тренира дълго време във фитнеса, а беговите упражнения тази седмица най-вероятно ще го възстановят напълно до първия мач за сезона в "А" група срещу Славия.

 

Добрите новини за Георги Иванов дойдоха от пълното отшумяване на болките на пропусналите вчерашната тренировка футболисти. Владимир Гаджев страдаше от мускулна травма, а Сержиньо Грийн от болки в коляното, но и двамата се включиха в двустранните игри на "сините" в неделя. Тони Калво пък вече е напълно готов за игра, след като проведе самостоятелна физическа подготовка за новия сезон.

 

Единственият трайно контузен в отбора е десният бек Стефан Станчев, който претърпя операция за възстановяване от скъсана предна кръстна връзка и няма да играе дълго време.