Краят е близо: Жуниор Мораеш напусна лагера на ЦСКА

снимка: Булфото

Звездата на ЦСКА и любимец на „армейската" агитка Жуниор Мораеш вероятно повече няма да се състезава с червената фланелка, защото той вече напусна лагера на отбора в Турция.

 

Нападателят, който стана голмайстор на Виктория футболно първенство, си е събрал багажа и е заминал за Австрия, където тече подготовката на новия му клуб - Металург Донецк, където се подвизава друг бивш ас на „червените" - Велизар Димитров.

 

Още вчера се появиха информации за трансфер на Мораеш в украинския клуб, като според непотвърдени информации цената на бразилеца ще бъде 1.5 милиона евро.

 

Ръководствата на ЦСКА и Металург са се споразумяли за почти всички точки от договора, като само малки детайли остават за уточняване.

 

От управата на донецкия клуб настояват сделката да бъде сключена час по-скоро, защото държат Мораеш да се включи в тренировъчния процес и бързо да се впише в обстановката на новия си отбор.

 

Бразилецът вече веднъж беше в Металург, преди да се присъедини към ЦСКА, но тогава не записа официален мач.

 

Има вариант дори Мораеш да играе срещу Левски - днес от 18:00 „сините", които също са на подготовка в Австрия, излизат в приятелски мач именно срещу Металург.

 

Ако Жуниор премине успешно медицинските прегледи и пристигне навреме в лагера на украинците, може дори да се изправи срещу вечния враг на ЦСКА.