Левски замина за Австрия, Милиев и Диамутен останаха в София

снимка: БТА

Левски замина с 23 футболисти за втория си подготвителен лагер в Австрия.

 

Сред тях обаче не бяха централните защитници Йордан Милиев и Сюлейман Диамутен, които не влизат в сметките на новия старши-треньор на „сините" Илиян Илиев.

 

На двамата ще се търсят нови клубове, като днес малийският национал е провел среща с Иво Тонев, на която е обсъждано неговото бъдеще. Към този момент оферти за Диамутен липсват.

 

Бившият футболист на Рома дойде на „Герена" през зимата и бе посрещнат с големи очаквания. Той обаче не ги оправда, а заплатата му е една от най-високите в Левски.

 

Милиев пък е близо до трансфер в чужбина. Днес се появиха информации, че интерес за него има от Полша.

 

С отбора не пътуваха и Даниел Димов и Нуно Пинто, които се възстановяват от операции.

 

В Линдабрун Илиан Илиев взе и осем юноши, а на място към лагера ще се присъединят две от новите попълнения - Ромен Ели и Роман Прохазка. В Австрия „сините" чакат и нападател.

 

Левскарите ще се готвят в Австрия до 11 юли и ще изиграят общо пет контроли. Противници на Левски ще са са срещу Металург Донецк, Черноморец Одеса, Дьор и местентретодивизионен тим.

 

„Сините" имаха свободна дата, но Илиев оповести, че за нея е постигната договорка с чешкия Теплице, който завърши на 5-то място в местния шампионат миналия сезон.

 

На 19 юли Левски излиза на стадион "Георги Аспарухов" в първия си мач от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу победителя от двойката ФК Сараево - Хибърнианс.


Групата на Левски за лагера в Линдабрун:

 

Пламен Илиев, Ивайло Василев, Александър Любенов; Станислав Ангелов, Дъстли Мюлдер, Ромен Ели, Иво Иванов, Орлин Старокин; Роман Прохазка, Христо Йовов, Симеон Райков, Агиаманг Опоку, Кристовао Рамос, Базил де Карвальо, Александър Башлиев, Марсиньо, Владимир Гаджев, Антонио Вутов, Янко Ангелов, Тодор Гочев, Любомир Илиев, Цветелин Тонев, Тодор Чаворски, Ивелино Иванов, Никола Яначков