Левски направи трансферния си удар с привличането на Марсиньо

Бразилският полузащитник Марсио Иванилдо да Силва - Марсиньо от днес официално е футболист на Левски, след като подписа договор с клуба.

 

Контрактът е за срок от една плюс една години, съобщиха от клуба. Марсиньо е роден на 25 март 1981 година. Висок е 174 см, тежи 65 кг.

 

Марсиньо влезе в полезрението на треньора Илиан Илиев, още когато се очакваше Владимир Гаджев да напусне „сините" след края на сезона. Не е ясно обаче дали халфът ще си тръгне през лятото, като може и да остане, ако не си намери отбор.

 

Престоят в АПОЕЛ е най-успешният в кариерата на бразилеца, като той има 58 мача и 9 гола за клуба в периода 2010-2012 година.

 

Преди това той се подвизаваше за Маритимо, където вкара 17 попадения за 140 мача, които изигра между 2005 и 2009.

 

Марсиньо изигра 6 мача в Шампионската лига през изминалия сезон, като участваше в сблъсъците срещу Реал Мадрид.

 

"Радвам се, че Марсиньо прие и вече е част от нашия отбор", коментира изпълнителният директор Иво Тонев. Той каза, че Левски ще се стреми да привлече централен нападател, с което ще приключи лятната селекция.

 

"Остана да привлечем един централен нападател. Искаме да увеличим конкуренцията на този пост, защото разполагаме само с Базил Де Карвальо. Преговаряме с двама футболисти. Надявам се в най-скоро време да стигнем до споразумение с един от тях", каза Тонев.

 

Той разсея и спекулациите, че Де Карвальо е получил контузия на лагера на националния отбор на Гвинея Бисау през уикенда.

 

"Искам да поясня, че Карвальо не е контузен. Вчера говорих с него. Утре той се прибира в София и следобяд ще тренира с отбора в Правец", категоричен беше Тонев.